/ - GLAVNI GRAD
15/09/2023 u 13:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glavni grad podgoričkim prvacima dodjeljuje po 50 eura povodom početka školske godine

Javni poziv za dodjelu sredstava je objavljen danas i trajaće do 1. oktobra 2023. godine

Podgorički mališani koji su ove godine krenuli u prvi razred dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 50 eura, budući da je Glavni grad Podgorica izdvojio uvećana sredstva za tu namjenu u odnosu na prethodne godine.

- Novina koja će umnogome olakšati roditeljima prilikom podnošenja zahtjeva, jeste elektronski servis „ePrvaci“ pomoću kojeg je pojednostavljen cjelokupan postupak ostvarivanja ovog prava - kazali su iz Glavnog grada.

Kako navode, potrebno je da roditelji odnosno staratelji popune prijavni formular i pošalju zahtjev putem elektronskog servisa https://epodgorica.me/eprvaci.

Optimizacija postupka rezultat je saradnje Glavnog grada sa Ministarstvom prosvjete, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom javne uprave kroz koju je omogućeno da grad po službenoj dužnosti izvrši provjeru podataka umjesto da građani prilažu dokumentaciju kao dokaz za ostvarivanje prava u ovom postupku.

- Po okončanju javnog poziva građani će pravovremeno biti informisani o ishodu, a roditeljima/starateljima koji su ostvarili ovo pravo novčana sredstva će biti uplaćena na račun u banci. Ovo je dobar primjer i pokazatelj na koji način želimo da prilagodimo i sve ostale usluge kako bismo stvorili servisno orjentisanu administraciju po mjeri građana i privrede - dodaju u saopštenju.

Javni poziv za dodjelu sredstava je objavljen danas i trajaće  do 1. oktobra 2023. godine.

Pored mogućnosti elektronske prijave, popunjeni zahtjev Obrazac  građani mogu predati i na arhivi Glavnog grada ili poslati poštom u zatvorenoj koverti (Njegoševa, 20.)

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na kontakt telefon 020/ 447-142 ili na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:17