/ -
25/04/2023 u 18:05 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Injac i Marsela: Brojne mogućnosti za saradnju, radujemo se novim projektima

Strateški pristup omogućiće dugoročne rezultate i raduje me što postoji niz inicijativa koje ćemo sa zadovoljstvom prihvatiti, a neke od njih realizovati već tokom ove godine, saopštila je Olivera Injac, gradonačelnica

Gradonačelnica Podgorice, Olivera Injac, ugostila je Andreinu Marselu, ambasadorku Italije u Crnoj Gori, sa kojom je razgovarala o planovima za razvoj grada i načinu na koji će funkcionisati nova gradska uprava.

– Prijateljski odnosi naših zemalja mogu biti produbljeni saradnjom u oblasti zaštite životne sredine, kulture i radom na brojnim zajedničkim projektima. Strateški pristup omogućiće dugoročne rezultate i raduje me što postoji niz inicijativa koje ćemo sa zadovoljstvom prihvatiti, a neke od njih realizovati već tokom ove godine – kazala je Injac.

Ambasadorka Marsela iskazala je zadovoljstvo što će saradnja u narednom periodu biti ojačana i što je u ulozi gradonačelnice Podgorice žena, vjerujući da je to značajno za cijelu Crnu Goru.

– Drago mi je što smo u prilici da pričamo o jačanju veza između dvije zemlje, posebno u oblastima zaštite životne sredine i kulture. U prilici sam da predložim nekoliko projekata koje možemo realizovati već tokom ove i naredne godine. Imate prelijepu zemlju i vjerujem da ćete raditi na daljem razvoju – kazala je Marsela.

Gradonačelnica Olivera Injac ugostila je i  Bariša Kalkavana, ambasadora Turske u Crnoj Gori, kojem je zahvalila na prijateljskoj saradnji koja će u narednom periodu biti unaprijeđena, posebno imajući u vidu snažnu ekonomsku saradnju koja karakteriše odnose dvije zemlje.

image
-

Ambasador Kalkavan istakao je da se ove dvije zemlje njeguju i što se takva praksa prenosi i na lokalne zajednice uz veliku zahvalnost crnogorskom narodu na srdačnosti i predusretljivosti u prethodnom periodu.

Naše zemlje imaju prijateljske odnose, koje karakteriše povećanje robne razmjene, stranih direktnih investicija i saradnje u oblasti obrazovanja i kulture što čini dobru osnovu za realizaciju projekata od zajedničkog interesa. Radujemo se intenziviranju saradnje na svim nivoima – kazao je Kalkavan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:05