/ -
26/12/2023 u 08:57 h
N.S.- A.D.N.S.- A.D.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbor za izbor i imenovanje: Predloženo imenovanje pet direktora

Odbijena je inicijativa da se Marko Čađenović razriješi sa funkcije direktora ustanove na Kakarickoj gori

Odbor za izbor i imenovanje dao je saglasnost da odbornici u Skupštini Glavnog grada za izvršnog direktora KIC-a "Budo Tomović" imenuju Aidu Batilović, a da Radoš Zečević preduzećem Putevi rukovodi u naredne četiri godine. Batilović i Zečević do sada su obavljali ove funkcije kao vršioci dužnosti. Za izvršnog direktora Pogrebnih usluga predložen je Radonja Vulikić, a za direktoricu Agencije za upravljanje zaštićenim područjima imenuje Jasna Gajević.  

Članovi odbora predložili su Skupštini Glavnog grada da Vesnu Popović razriješi sa mjesta izvršnog direktora Komunalnih usluga, a da za v.d. direktora ovog preduzeća imenuje Predrag Šćepanović koji je do sada bio član odbora direktora. Šćepanović je podnio ostavku u odboru direktora preduzeća pa će ga na toj funkciji zamijeniti Ivica Matović. Promjene su i u odboru direktora Deponije gdje je Lazar Martinović podnio ostavku, a zamijeniće ga Danijela Popović. 

Mijenja se i pozorišni Savjet Gradskog pozorišta gdje se za člana imenuje Nikola Krstić.    

Članovi odbora za izbor i imenovanje nisu podržali inicijativu Miloša Maškovića, šefa kluba odbornika SD-a, da se Marko Čađenović, direktora ustanove na Kakarickoj gori, razriješi sa ove funkcije.   Mašković je naveo da je razrešenje direktora tražio zbog afere unošenja narkotika u ustanovu na Kakarickoj gori i da smatra da je on javnim istupima narušio ugled ustanove. 

Šef kluba odbornika NSD-a Mitar Šušić je rekao da je direktor radio sve u skladu sa propisima. On je naveo da je inicijativa neosnovana i da je treba odbiti. 

Odbornik SDP-a Budimir Mugoša je naveo da je činjenica da je direktora ustanove podnio prijavu protiv odbornika dokaz da "on nije dorastao toj funkciji".  

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 08:27