/ - фото: ПГ БИРО
11/07/2021 u 22:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгорица добила најмодернију спортско-рекреативну зону

Вечерас имамо прилику да нашим суграђанима предамо на употребу најсавременију спортско-рекреативну зону у Главном граду, казао је градоначелник Иван Вуковић

Градоначелник Подгорице, Иван Вуковић, са сарадницима, отворио је вечерас нову спортско-рекреативну зону у другом дијелу Толошке шуме. Како је саопштено из ПГ Бироа, ријеч је о пројетку чија вриједност износи 800.000 еура, а у питању је донација компаније Bemax. 

На површини од 30.000 метара квадратних изграђена су два кошаркашка терена, пјешачка стаза, трим стаза, двосмјерна бициклистичка стаза, трим бар, станица за стреет wоркоут са справама за вјежбање, као и игралиште за дјецу. У оквиру новоизграђене зоне постављен је нови парковски мобилијар, чесме, као и паркинг за бициклисте. Такође, посађене су нове саднице биљака, посијана је трава и уграђен је систем за наводњавање. 

image
- фото: ПГ БИРО

- Вечерас имамо прилику да нашим суграђанима предамо на употребу најсавременију спортско-рекреативну зону у Главном граду. Пројекат је успјешно реализован у партнерству Женског кошаркашког клуба „Будућност Бемаx“ и Главног града. Ријеч је о простору чији је садржај прилагођен свим генерацијама наших суграђана. Овакви пројекти мијењају лице Подгорице, па она полако, али сигурно, постаје модеран европски град- казао је градоначелник.

Кошаркашки терени, као и кошеви и остатак инвентара направљени су у складу са свјетским стандардима. Преко бетонске плоче постављена је специјална подлога која се користи на професионалним спортским теренима. За оне који уживају у пјешачењу, у склопу овог комплекса налази се и пјешачка стаза, а постоје и трим и спринт стазе, прекривене спортском подлогом од тартана, те двосмјерна бициклистичка стаза обојена црвеном бојом.

image
- фото: ПГ БИРО

Новина на овом простору је и трим бар у чијој је близини изграђен и простор за најмлађе посјетиоце са дјечјим справама, а само игралишта обухвата и стазе за вожњу бицикла и тротинета, као и полигон од тартана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:50