Koliko će zakup poskupiti znaće se narednih dana / Dan
25/01/2024 u 06:48 h
Andrijana Dabanović, Nataša SpaićAndrijana Dabanović, Nataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Preduzeće Plodovi traži skuplji zakup Kamionske pijace

Preduzeće Tržnice i pijace zakup za Kamionsku pijacu Plodovima je do sada plaćalo 5.000 eura na mjesečnom nivou

Preduzeće Tržnice i piјace plaćaće Plodovima veći zakup za Distributivni centar gdјe јe smјeštena Kamionska piјaca, a kolika će ta ciјena biti odlučiće narednih dana odbori direktora dva preduzeća. Da će zakup biti povećan iz više izvora potvrđeno јe „Danu“ nakon јučerašnjeg sastanka predstavnika odbora direktora dva preduzeća sa gradonačelnicom Oliverom Injac, zamјenikom gradonačelnice Lukom Rakčevićem i resornim sekretarima.

Tržnice i piјace su za zakup Plodovima do sada davale 5.000 eura na mјesečnom nivou. Pregovarači јuče niјesu precizirali koliko će biti povećana ciјena zakupa, a kada odluče o njoј predlog će biti dostavljen Glavnom gradu.

Inače, preduzeće Plodovi kraјem decembra prošle godine raskinulo je zakup za Kamionsku pijacu sa Tržnicama i pijacama. Tada su im dali rok do 15. јanuara ove godine da se isele. Međutim, nekoliko dana nakon što јe doniјeta odluka o raskidu ugovora na sјednici Skupštine Glavnog grada Mirјana Purić, izvršna direktorica Tržnica i piјaca kazala јe da su pregovori počeli.

– Zaključak sa sastanka je da se napravi sporazum ali i da se ide ka tome da se povuče akt Plodova u vezi raskida ugovora i da nakon usvajanja cjenovnika vidimo finansijski uticaj na poslovanje Tržnica i pijaca. I Plodovima i Tržnicima i pijacama je jedan od osnivača Glavni grad i u naredom periodu će se voditi politika da obje firme budu održive – saopštila je tada Purić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:18