Gradonačelnica upoznala kolegu sa prioritetima gradske uprave / -
22/03/2024 u 12:11 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prijateljski odnosi Podgorice i Ljubljane važan temelj za buduću saradnju

Gradonačelnica Olivera Injac upoznala je Jankovića sa ambicioznom agendom gradske uprave u kojoj su prioriteti unapređenje putne infrastrukture, popularizacija javnog prevoza, smanjenje saobraćajnih gužvi, jačanje privrede i uređenje zapuštenih lokacija u gradu

Podgorica i Ljubljana imaju mnogo toga zajedničkog i mnogo prostora za saradnju i dijeljenje iskustava koja, naročito u budućem razvoju Podgorice, mogu biti veoma dragocjena, ocijenjeno je na sastanku Olivere Injac, gradonačelnice Podgorice, sa Zoranom Jankovićem, gradonačelnikom Ljubljane. Sastanku su, kako su saopštili iz Službe za odnose s javnošću, prisustvovali i ambasadorka Slovenije u Crnoj Gori Bernarda Gradišnik, počasni konzul Crne Gore u Sloveniji Vojislav Kovač, i predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović. Na sastanku je istaknuto da su prijateljski odnosi između dvije države i dva grada važan temelj za svaku buduću saradnju.

– Injac je upoznala kolegu Jankovića sa ambicioznom agendom gradske uprave u kojoj su prioriteti unapređenje putne infrastrukture, popularizacija javnog prevoza, smanjenje saobraćajnih gužvi, jačanje privrede i uređenje zapuštenih lokacija u gradu. Podsjetila je na projekte poput rekonstrukcije Jusovače, nekadašnje robne kuće „Podgoričanka”, izgradnje podzemnih garaža na više lokacija u gradu i mnogih drugih koji su u pripremi. Gradonačelnica je uputila čestitke Jankoviću, koji je za 17 godina koliko je na čelu glavnog grada Slovenije, Ljubljanu učinio jednim od najljepših gradova Evrope – saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću. 

Iz Službe navode da je gradonačelnik ljubljane Zoran Janković istakao da podržava aktivnosti glavnog grada, te da će podgorica imati punu podršku ljubljane.

– on je naglasio da svaki projekat traži određeno vrijeme, kako bi mogao biti kvalitetno realizovan, te da je gradskim upravama u početku uvijek potrebno mnogo više vremena, kako bi se se locirali svi postojeći problemi, a onda uslijedio intenzivan razvoj. janković je kazao da ga posebno raduje zajednički festival ruta koji povezuje pozorišta regiona i njeguje kulturu koja briše sve granice. on je gradonačelnici Injac uputio poziv da u narednom periodu posjeti ljubljanu – navode iz službe za odnose s javnošću. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:01