Траже неостварена права / -Архива
15/05/2021 u 15:07 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилаштво да испита гашење Градског саобраћаја

Главни град тренутно нема евидентираних неизмирених обавеза према некадашњем предузећу Градски саобраћаj, поручују из Главног града

Стотињак радника некадашњег Градског саобраћаја окупило се у петак на платоу који је раније припадао овом предузећу у близини Аутобуске станице тражећи да им се ислате заостале плате на које чекају ни мање ни више већ 18 година, пишу дневне новине "Дана". Како права из области рада не застаријевају бивши радници траже да им Главни град, као некадашњи оснивач фирме у којој су радили, исплати заостале зараде али и да им се врати земљиште које је припадало угашеном предузећу. Намјера им је да га продају и намире се. На том плацу је сада бензинска пумпа.

Са друге стране из Главног града поручују да немају ниаквих обавеза према бивши радницима Градског саобраћаја.

– Главни град тренутно нема евидентираних неизмирених обавеза према некадашњем предузећу Градски саобраћаj – поручују из Главног града.

Бивши запослени Ранко Вуковић поручује да траже права за која су ускраћени.

image

Ранко Вуковић

-Архива

–Тражимо да нам се исплати оно што су нам остали дужни од зарада. Наша фирма била је добитник Тринаестојулске награде али и европске награде за највећи број превезених путника. Сви знају како смо ми радили. Поред зарада тражимо акцијски капитал и право на плац. За нестанак предузећа криве су некадашње општнска и државна власт. Од надлежних тражимо да саопште ко је уништио возни парк Градског саобраћаја – рекао је Вуковић.

Међу бившим радницима који траже своја права је и Борис Ћетковић.

image

Борис Ћетковић

-Архива

Када смо остали без посла нисмо добили одштету. Само тражимо оно што нам припада – навео је Ћетковић.

Милош Тошковић тврди да су бивши радници остали ускраћени од 10 до 12 плата.

image

Милош Тошковић

-Архива

– Из фирме смо отишли без отпремнина. Полажемо право на плац Градског саобраћаја. Наше предузеће је угашено прије 18 година. Имали смо тада нове аутобусе кој су распродати. Коме и како нико не зна. Имали смо сервис, гараже, све је уништено. Када се рушила зграда плакали смо. Ја имам пензију од 52 еура коју сам добио након што је угашено предузеће - наводи Тошковић.

У Градском саобраћају 21 годину радио је Владо Раичевић.

image

Владо Раичевић

-Архива

– Бивши градоначеник Миомир Мугоша је свим силама настојао да се наше предузеће угаси. Имали смо бензинску пумпу, просторију за технички преглед, сервис. Аутобус је свако јутро ишао на технички преглед и није могао да изађе на линију без потписа механичара. Након што је предузеће угашено, остали су нам дужни плате, акције. Нова Влада каже да правда треба да буде за све, па ми очекујемо да се то деси и када смо ми у питању. Позивамо и тужилаштво да испита ко је уништио Градски саобраћај, ко је имао профит од фирме јер радници нису имали ни цент – навео је Раичевић.

И Јовица Ђурановић тражи заостале плате али и акције.

image

Јовица Ђурановић

-Архива

– Ми смо прво предузеће које је било акционарско. Када се угасила фирма све се угасило. Тражимо да се све ово испита, па ако нијесмо у праву онда нека нам ништа не дају. Сматрам да је бивши градоначелник Мугоша највише крив за ову ситуацију, мада и радници што нијесу ништа предузели - каже Ђурановић.

И Ђорђе Грујић сагласан је да треба да им се исплате сва дуговања.

image

Ђорђе Грујић

-Архива

– Тражимо оно што нам одавно припада али што нијесмо добили захваљујући властима. Годину дана прије него је срушена управна зграда предузећа она је реновирана. На нашем земљишту је сада пумпа и ми тражимо да се та земља врати како би се намирили. Такође, тражимо да нам исплате акције – рекао је Грујић.

Срамота је што су нас оставили без ичега, поручује Жарко Радуновић.

image

Жарко Радуновић

-Архива

Живот сам оставио овдје. Тражимо наша права, и да је среће до овог окупљања не би требало да дође. Нико нам се никад није обраћао по овом питању, вриједи покушати да наша права остваримо – поручује Радуновић.

Н.С.-М.Л.В.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 16:43