Mihailo Asanović / - FOTO: DAN
21/03/2024 u 16:41 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Asanović: Presuda ne nalaže vraćanje Krstovića na čelo SO Zeta

Postupićemo po odluci Ustavnog suda i u kratkom roku potvrdićemo odluku o razrješenju Luke Krstovića otklanjajući sve tehničke nepravilnosti na koje je sud ukazao, rekao je Mihailo Asanović, predsjednik Opstine Zeta.

On je kazao da su poslali ministarstvu javne uprave da razjasne ovu situaciju. 

- Sud je donio ovu odluku ali nije dao nikakve instrukcije kako dalje da postupamo tako da tražimo mišljenje od ministarstva a ne od Demokrata - rekao je Asanović.

Asanović kaže da presuda Upravnog suda ne znači vraćanje Krstovića na poziciju predsjednika SO, već da treba ukloniti tehničke nepravilnosti. 

- Demokrate su se uhvatile za tehničke nepravilnosti jer je sudu predat tonski zapisnik sa sjednice umjesto zapisnika - ističe Asanović. 

On tvrdi da su sve sjednice nakon smjene Krstovića legalno održane i odluke legalno donesene. 

- Uoravni sud je u ovom trenutku tražio da promijenimo odluku, da sledeći put kad donesemo odliku uklonimo te tehničke greške i dostavimo zapisnik u pisanoj formi - rekao je Asanović. 

Asanović tvrdi da Krstović nema većinu da bude predsjednik parlamenta. 

- Krstovića ne žele građani Zete na toj poziciji. Mogao je da bude u vlasti ali je  naprasno poslušao odluke partijskih kolega - rekao je Asanović. 

On smatra da je iz vijeća sudija koji su donijeli ovakvu presudu trebalo izuzeti Veljka Vujovića koji je sin političkog direktora Demokrata.

Krstović: Pokrenućemo postupak protiv starješina zbog nelegitimnih odluka

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:20