Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
24/11/2023 u 10:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Voda sa Mareze još nije za piće

Zbog najavljenih padavina u toku dana biće pojačana kontrola vode i preporučuje se da stanovništvo, a naročito djeca, trudnice, stari i stanovništvo sa oslabljenim imunim sistemom prokuvavaju vodu prije upotrebe, navode iz podgoričkog Vodovoda

Voda sa podgoričkog vodoizvorišta Mareza još nije za piće, pa iz Vodovoda i kanalizacije preporučuju da se prokuvava ili pije flaširana.

Današnji rezultati fizičko hemijskih analiza vode sa izvorišta Mareza pokazuju da je vrijednost mutnoće na samoj granično dozvoljenjoj vrijednosti.

- Zbog najavljenih padavina u toku dana biće pojačana kontrola vode i preporučuje se da stanovništvo, a naročito djeca, trudnice, stari i stanovništvo sa oslabljenim imunim sistemom prokuvavaju vodu prije upotrebe ili koriste bezbjedne alternative tj. vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširane vode, na odgovarajući način dopremljeno zdravstveno sanitarnu vodu iz drugog vodovodnog sistema, izvorišta i sl.), saopšteno je iz podgoričkog Vodovoda. 

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo,Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 10:42