Са синоћњег састанка у МЗ Крушевац / -Архива
15/10/2021 u 07:07 h
Andrijana Dabanović, Nataša SpajićAndrijana Dabanović, Nataša Spajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулетић: На бициклистичким стазама увести љетњи и зимски режим

Стаза у Улици 13. јула је потпуни промашај, изграђена је на три четвртине тротоара, тако да се ту не осјећате угодно ни као пјешак ни као бициклиста, рекао је Иван Вуковић, градоначелник

Некадашњи директор Агенције за изградњу и развој Подгорице Горан Вулетић предложио је Главном граду да се на бициклистичким стазама уведу љетњи и зимски режим саобраћаја како би се смањиле гужве и закрчења на саобраћајницама. Вулетић је на синоћњем састанку са представницима управе Главног града, који је организован за становнике МЗ Крушевац у сусрет планирању буџета за наредну годину, указао да би требало преиспитати и бициклистичке коридоре испред СЦ Морача и на Забјелу.

– Мислим да није по мјери заузимање саобраћајница за бициклистичке стазе, посебно због загушења у саобраћају, јер се оне јако мало користе. Не знам да ли постоји рјешење да се уведе љетњи и зимски режим, посебно јер се зими слабо користи, али нека то буде мој предлог – истиче Вулетић.

На његову констатацију Иван Вуковић, градоначелник Подгорице, је саопштио да је бициклистичка стаза у Улици 13. јула потпуни промашај.

– Стаза је изграђена на тротоару. Три четвртине тротоара отпада на бициклистичку стазу, тако да се ту ви не осјећате угодно ни као пјешак ни као бициклиста, само гледате када ће вас неко ударити. То дефинитивно није онако како се то ради у развијеним државама – истакао је Вуковић.

Горан Вулетић је навео да се он обраћао бившим градоначелницима са предлогом да се бициклистичка стаза направи на старом путу ка Даниловграду, али да они нијесу имали слуха за то.

В. д секретара МЗ Крушевац Свето Булатовић сугерисао је да им је потребна санација тротоара са лијеве стране Булевара Светог Петра Цетињског.

– Греота је што он тако изгледа. Ми би смо жељели да се он уврсти за наредну годину и да се поправи – рекао је Булатовић.

Представљајући резултате рада управе у МЗ Крушевац Иван Вуковић је саопштио да су од 2018. године па до данас уложили 1.800.000 еура, то јесте по 600.000 еура годишње. Он је навео да у разговору са становницима свих МЗ у наредних мјесец и по дана желе да чују њихове жеље како би лакше припремили буџет Главног града за наредну годину.

– Секретарка је до сада завршила консултације са потрошачким јединицама, али та слика не може бити комплетна без импута грађана. Капитални буџет до сада је реализован у износу од 26 милиона еура. Због турбулентне историје Подгорица можда никада неће бити лијепа као што је Лондон, Париз, али нема ни потребе за тим. Битно је да градимо лијеп амбијент за живот – каже Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:24