Abazović sa Đuraškovićem i Đakonovićem / - VLADA CG
24/07/2023 u 14:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović sa Đuraškovićem i Đakonovićem: Vlada će pomoći Rukometni klub Lovćen

Sagovornici su se saglasili da RK Lovćen treba da nastavi putem stare slave i bude stožer muške rukometne reprezentacije Crne Gore i promoter našeg sporta, Prijestonice i države

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović održao je danas sastanak u svom kabinetu sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Nikolom Đuraškovićem i predsjednikom Rukometnog kluba "Lovćen" Vidom Đakonovićem povodom najnovije vijesti da će naš najuspješniji sljedeće sezone igrati u grupnoj fazi Evropske lige, drugog najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi. Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva finansija Miloš Medenica i sekretar Ministarstva sporta i mladih Savo Rašović.

- Velika stvar za naš klupski rukomet, možda i najznačajniji u posljednjih 20 godina. Plasman Lovćena u Evropsku ligu važan je za Prijestonicu Cetinje, naš rukomet i crnogorski sport sveukupno. Vlada će pomoći Lovćenu kako bi bio konkuretan predstavnik i promoter naše države, istakao je na sastanku Abazović.

Đurašković je naglasio da je takmičenje Lovćena na evropskoj sceni od velikog značaja u sportskom i promotivnom smislu za Cetinje, ali da isto tako zahtjeva nova i značajna ulaganja od strane sponzora i države.

Đakonović je zahvalio se premijeru na prijemu navodeći da plasman Lovćena u Evropsku ligu kruna mukotrpnog višegodišnjeg rada i zalaganja nekoliko entuzijasta, dodajući da cijeni prepoznavanje značaja RK Lovćena za Cetinje i crnogorski rukomet. 

Tokom sastanka razgovaralo se o istorijatu i viziji RK Lovćena, potrebama koje će zahtijevati budući izazovi i pomoći države u tom smjeru.

- Sagovornici su se saglasili da RK Lovćen treba da nastavi putem stare slave i bude stožer muške rukometne reprezentacije Crne Gore i promoter našeg sporta, Prijestonice i države, saopšteno je iz Vlade.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:09