Aleksander Čeferin nije imao protivkandidata / Foto: UEFA
05/04/2023 u 13:34 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Aleksander Čeferin danas reizabran na mjesto predsjednika UEFA

Slovenački advokat dobio novi četvorogodišnji mandat na mjesto prvog čovjeka Evropske kuće fudbala

 

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin danas je na Kongresu u Lisabonu reizabran na mjesto predsjednika UEFA do 2027. godine, pošto nije imao protivkandidata. Slovenački advokat je upozorio da je fudbalu zaprijećena rasprodaja, zbog stalne prijetnje Superlige i sve većeg broja investitora u ovaj sport.

Prvi pokušaj Superlige od 12 klubova iz Engleske, Španije i Italije propao je za nekoliko dana, ali Real Madrid, Barselona i Juventus nisu odustali i iznijeli su slučaj pred Evropski sud pravde, tvrdeći da UEFA nema pravo da sankcioniše klubove, koji formiraju rivalska takmičenja, kao što evropski fudbalski čelnici prijetili da će učiniti.

-Ovde imamo dva suprotstavljena pogleda na svijet. Imamo cinizam ispred morala, imamo sebičnost pred solidarnošću, imamo pohlepu ispred dobronamernosti. Zaokupljenost sobom ispred otvorenošću prema drugima, vlastiti interes ispred altruizma, sramne laži pred istinom, naslednike iznad graditelja, kartel iznad meritokratije i demokratije, cene deonica iznad sportskih zasluga, potragu za profitom iznad trke za trofejima…, rekao je Čeferin u svom govoru. -U poslednjih nekoliko godina videli smo kako se evropski fudbalski pejzaž promijenio do neprepoznatljivosti… Klubove su kupili investicioni fondovi, lokalni identiteti su izgubljeni, a rashodi povećani, jer su određeni klubovi vođeni na visokorizičan, čak i bezobziran način, što prkosi svim logikama i principima, rekao je 55-ogodišnji predsjednik UEFA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:08