Dušan Vlahović / IMAGO/MARCO CANONIERO-IMAGO
21/11/2023 u 15:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Arenal ponovo želi Vlahovića

Srpski reprezentativac nije ni blizu produžetka ugovora sa Juventusom

Kako prenose italijanski mediji, napadač Juventusa Dušan Vlahović (23) nije ni blizu produžetka ugovora jer ne pristaje na smanjenje plate.

Tu situaciju žele da iskoriste drugi veliki klubovi, pa se ponovo aktivirala priča o zainteresovanosti Reala, Atletika i Arsenala, koji su željeli još ranije da ga kupe.

Ima i konkretnih stvari, navodno, uprava "tobdžija" ponudiće "Staroj dami" novac (ne navodi se koliko) i vezistu iz Gane Tomasa Partija (30) za koga je odavno zainteresovana, još dok je bio u Atletiku.

On je ove sezone u totalno drugom planu, nastupio je samo na četiri meča u Premijer ligi.

Podsećanja radi, Arsenal je želio da kupi Vlahovića još januara 2022. dok je bio u Fiorentini, ali on je tada prihvatio poziv Juventusa, a Viola 80 miliona eura (70 miliona plus 10 miliona kroz bonuse).

Prema nekim navodima, pravo preče kupovine imaće Arsenal baš zbog toga što nudi (i) Partija, a "Staroj dami" su neophodna pojačanja u veznom redu s obzirom na suspenzije Pola Pogbe i Nikole Fađolija.

Vlahović ima ugovor do juna 2026, uprava Juventusa želi da ga obaveže na još godinu ili dvije duže, najviše zbog toga da bi mogla da rasporedi zaradu na duži period, što  reprezentativcu Srbije ne odgovara.

U međuvremenu, ispostavilo se da nije samo to u pitanju: trenutna godišnja plata mu je sedam miliona eura, u posljednjoj godinu aktuelnog ugovora trebala bi da naraste na 12 miliona, što klubu ne odgovara, pokušavaju da se dogovore da ostane sedam miliona, što Dušan s pravom odbija.

Trenutno su pregovori stopirani, odnosno, ostavljeni su „na čekanju”, a neki izvještaji kažu da je moguća njegova prodaja već u januaru ukoliko ne produži saradnju.

Međutim, vjerovatnije da će se eventualni transfer dogoditi u ljetnjem prelaznom roku, s obzirom da "Stara dama" insistira na 70-80 miliona eura koliko misli da zaradio na njegovoj prodaji.

Vlahović ove sezone nije standardan, nastupio je na deset mečeva (ukupno 579 minuta), postigao je četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:38