Izgled novog stadiona u Kotoru / -FOTO: WWW..BOKANEWS.ME
06/05/2024 u 18:56 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bokelj dobija novi stadion

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled ovog sportskog objekta – rekao je danas predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić

-Na ovaj način su stvoreni uslovi za izradu glavnog projekta kako bi naredne godine započeli sa građevinskim radovima. Uskoro će Kotor dobiti stadion dostojan grada – objavio je Jokić na svom Fejsbuk profilu.

Portal „Bokanews“ prenosi da se predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, krajem marta sastao se sa Dejanom Savićevićem, predsjednikom FSCG, a tema sastanka bila je izgradnja novog stadiona FK Bokelj na lokaciji postojećeg u Škaljarima.

-Na konkursu Opštine Kotor za izradu idejnog arhitektonskog rešenja stadiona FK “Bokelj” najboljim je proglašen rad arhitekata iz Turske. Žiri, kojim je predsjedavao prof. dr Veljko Radulović, odlučio se za ovaj rad jer ga, kako je u odluci navedeno, odlikuje jasno kontekstualizovano, visoko tektonično i urbano rešenje sa dobrim rasporedom masa te zadovoljava osnovni oblikovni koncept i ambijentalne činjenice lokacije – piše „Bokanews“.

Sa sastanka Jokića i Savićevića, poručeno je tada kako se očekuje da UNESCO da pozitivno mišljenje na projekat, kako bi Opština Kotor u saradnji sa FSCG krenula u realizaciju ove važne infrastrukturne investicije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 21:40