Akteri meča / -FOTO: FK BUDUćNOST
17/12/2023 u 20:40 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budućnost obilježila 18 godina od trijumfa nad La Korunjom

Revijalni meč humanitarnog karaktera odigrala generacija koja je 2005. slavila nad Špancima i aktuelna generacija plavih

Podgorica i Budućnost su na sjajan način obilježili 18 godina od jednog od najvećih trijumfa u istoriji kluba – generacija koja je vrelog ljeta 2005. godine savladala tada čuveni španski Deportivo La Korunja pod Goricom je odigrala revijalni meč protiv aktuelne generacije „plavih“, a utakmica je imala humanitarni karakter.

image
-FOTO: FK BUDUćNOST

Na jednoj strani su bili igrači koji su Munitisu i društvu držali čas fudbala: Bracan Popović, Mirko Ćiro Raičević, Ivan Čarapić, Goran Perišić, Petar Vukčević, Radisav Sekulić, Marko Mugoša, braća Igor i Goran Burzanović, Vanja Tatar, Miloš Lakić, Aleksandar Čađenović, Nenad Šofranac, Blažo Rajović… predvođeni Branislavom Milačićem sa klupe, dok su na drugoj strani bili aktuelni šampioni Vasilije Adžić, Bodin Tomašević, Milan Vukotić, Ivan Novović, Zvonko Ceklić, Marko Mrvaljević, Nikola Vuković, kapiten Petar Grbić, potpomognuti sportskim direktorom Andrijom Delibašićem, sekretarom kluba Dankom Surjanom, te trenerom golmana u mlađim kategorijama Ljubom Belojevićem, a predvođeni Balšom Božovićem sa klupe.

Sjajna energija je okupala Stadion malih sportova, publika je davala ton utakmici, a Bojan Delić pjesmama o Podgorici i Budućnosti zabavljao masu. Posebno su bili oduševljeni mališani zbog poklona u vidu fudbalskih lopti i majica...

image
-FOTO: FK BUDUćNOST

Na kraju je aktuelna generacija slavila sa 7:6, ali je ekipa iz 2005. godine imala penal za izjednačenje... I napustila ih je sreća, baš kao i te vrele julske noći pod Goricom protiv Deportiva.

-Dok su se u poluvremenu dijelile lopte i majice, izvršni direktor “plavih” Novak Novaković i sportski direktor Andrija Delibašić uručii su simbolične poklone Branislavu Milačiću i Bracanu Popoviću u vidu dresa u kome je savladan Deportivo. Sudar generacija je organizovan kao druženje i fudbaleri su igrali za djecu, jer će sav donirani novac fondacija „Budi human“ opredijeliti djeci kojoj je to najpotrebnije. Akcija traje još tokom naredna dva dana, a svi možete donirati novac slanjem poruke 88 na broj 14543 ili uplatom na žiro račun 520-44471-37 – saopšteno je iz Budućnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:43