Aleksander Čeferin / -FOTO: EPA
16/08/2023 u 15:24 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čeferin: Nasilje navijača je kancer fudbala

Nasilje i huliganizam nisu problem samo Grčke nego cijele Evrope – rekao je prvi čovjek UEFA

Predsjednik Evropske fudbalske unije Aleksander Čeferin izjavio je danas u Atini da nasilje i huliganizam nisu problem samo jedne zemlje nego cijele Evrope, objavili su grčki mediji.

Čeferin se nalazi u Grčkoj gdje će večeras prisustvovati meču Superkupa Evrope između Mančester sitija i Sevilje. Prvi čovjek UEFA sastao se i sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom u Atini. Glavna tema razgovora bilo je nasilje pristalica Dinama i AEK-a u Atini prošle nedjelje uoči meča dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona u kojem je poginuo jedan navijač grčkog kluba.

-Tužni smo i bijesni zbog ovih strašnih stvari koje su se dogodile, zbog ovog besmislenog nasilja. Bijesni smo jer neki koriste fudbalske utakmice za nasilje. Zamislite kakva osoba morate da budete da napadnete nekog jer nosi dres drugog kluba - rekao je Čeferin.

Prvi čovjek UEFA je istakao da je nasilje navijača „kancer fudbala“.

-Ne zovite ih fudbalskim navijačima. Oni nisu navijači. Oni samo koriste fudbal za svoje glupe ideje. Dosta je nasilja. Nasilje i huliganizam nisu problem samo Grčke nego cijele Evrope. Moramo da iskorijenimo taj kancer iz društva - istakao je Čeferin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:20