/ EPA-EFE-FOTO: EPA/ANDREU DALMAU
10/12/2023 u 23:08 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đirona na "Monžuiku" nokautirala Barselonu

Lider La Lige slavio potpuno zasluženo sa 4:2

Đirona nastavlja da sanja titulu prvaka Španije. Ekipa koja je lider na tabeli prvi put u istoriji je savladala Barselonu i to na „Monžuiku“ – 4:2! Nema dileme da je ovo jedan od najvećih trijumfa ovoga kluba, a ova tri boda su ih zadržala na čelu tabele La Lige. Đirona sada ima 41 bod, dva više od Real Madrida i sedam više od Atletika i Barselone.

Gosti su poveli u 12. minutu golom Dovbjaka, ali je samo sedam minuta kasnije izjednačio Robert Levandsovski. Činilo se tada da će taj izjednačujući gol podići domaće igreče, međutim, od toga nije bilo ništa. Đirona je bila ta koja se pitala i pogotkom Gutiereza u 40. minutu ponovo došla do prednosti – 1:2.

Pametno su gosti u nastavku čuvali vođstvo, koje su uvećali u 80. minutu golom Valerija i tada je bilo jasno da će Đirona napraviti novu senzaciju. Tračak nade Barseloni da može do pozitivnog rezultata donio je Gundogan u u prvom minutu nadokande vremena, ali je vrlo brzo Đirona vratila dva gola viška. Tačku na ubjedljivu i zasluženu pobjedu stavio je Stuani u 95. minutu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 03:59