Olivier Doglia / -FOTO: FSCG
17/03/2023 u 17:48 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Doglia: Škola fudbala FSCG iskorak u pravom smjeru

Dosadašnji rad treba da bude motiv da FSCG nastavi sa ovakvim, ali i razvija još veće projekte ovog tipa - rekao senior menadžer za razvoj omladinskog fudbala u UEFA

Senior menadžer za razvoj omladinskog fudbala u Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) Olivier Doglia boravio je prethodnih dana u posjeti Fudbalskom savezu Crne Gore. Tokom prethodne posjete, u oktobru 2021. godine, Doglia je govorio o potrebi osnivanja akademije, koja bi okupljalja najtalentovanije mlade fudbalere iz cijele države. Godinu i po kasnije, FSCG je pokretanjem ,,Škole fudbala FSCG“ napravio veliki korak ka tome, istovremeno praveći sjajan rezultat plasmanom polaznika tog projekta u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Kada sam prethodni put boravio u Podgorici, osnivanje akademije je bila samo ideja. Međutim, u međuvremenu je urađeno dosta i do sada su napravljeni veliki koraci ka osnivanju akademije. Nije lako pokrenuti sve to i, zahvaljujući vašem predsjedniku Savićeviću i generalnom sekretaru Đurđevcu, ideja je zaživjela i rezultati se već vide. Osim što morate imati osnovne uslove za rad i trening, morate sarađivati sa klubovima, kao i porodicama tih mladih igrača, posebno zbog njihovog školovanja. Ti mladi momci su dobili priliku da praktično svakodnevno rade sa najboljima u državi i napredak je očigledan – kazao je Doglia za zvanični sajt FSCG.

Prema njegovim riječima, dosadašnji rad "Škole fudbala" treba da bude motiv da FSCG nastavi sa ovakvim, ali i razvija još veće projekte ovog tipa.

- Fudbalski savez je pokazao da može da iznese ovako kompleksne izazove. Ono što je urađeno prošle godine sa generacijom igrača rođenih 2006. godine je pravi iskorak u tom smjeru. Vrijeme je za sljedeći korak osnivanju akademije, koja bi bila prepoznata u cijeloj državi kao mjesto u kojem se stvaraju najbolji fudbaleri. Dosta je posla do tog nivoa, pogotovo jer se moraju uključiti mnogi vanfudbalski subjekti. Siguran sam da je sve to moguće ostvariti u Crnoj Gori. Svakako da ćete u tom imati pomoć UEFA - istakao je Doglia, koji je poželio kadetskoj reprezentaciji Crne Gore uspješan nastup u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koja se igra od 22. do 28. marta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:23