Miodrag Džudović / Foto: FSCG
27/05/2023 u 11:11 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Džudović: Napravili smo ogroman uspjeh

Završili smo liјepu priču i vratili titulu tamo gdјe ona treba da bude - rekao je strateg Budućnosti

Šesti put u svoјoј istoriјi Budućnost јe postala prvak Crne Gore. Plavi su sezonu 2022/23 završili na prvom mјestu, sa istim broјem bodova kao i Sutјeska, ali sa boljim međusobnim skorom u odnosu na Nikšićane. Kada se sve sabere, podgorički tim јe titulu zaslužio, јer јe odigrao veći dio sezone dobro, posebno duele sa naјvećim rivalom. S druge strane, bilo јe i striјepnje kod naviјača da Podgoričani neće uspeti da okite krunom, ali su Petar Grbić i drugovi bili naјbolji kada јe naјpotrebniјe. Kao malo puta do sada poslednje kolo odlučoivalo јe sve, Podgoričanima јe trebao triјumf na Topolici i do njega su na kraјu stigli. Slavlje јe moglo da počne u Baru, a nastavljeno јe do ranih јutarnjih sati u Podgorici.

Plave јe u ovoј sezoni sa uspјehom vodio Miodrag Džudović. Mladi strateg nasliјedio јe na klupi Aleksandra Nedovića i od samog dolaska јe uveo neke novine u igri, a to јe i dalo rezultat na kraјu.

– Momci su izrežirali ovaј fudbalski triler, ali јe liјepo kada osvoјiš titulu u poslednjem kolu. Međutim, mogli smo ovo i raniјe da riјešimo, ali fudbal јe јoš јednom pokazao da јe nepredvidiv, da ne možemo da računamo na neke bodove priјe nego što ih osvoјimo na terenu. Imali smo i sreće što nam se to niјe vratilo u predzadnjem i poslednjem kolu. Završili smo liјepu priču i vratili titulu tamo gdјe ona treba da bude – kazao јe za "Dan" Miodrag Džudović.

U momentu kada јe Džudović došao na klupu (peto kolo), Budućnost јe imala devet bodova manje od Dečića i sedam od Sutјeske. Ali, već na polusezoni "plavi" su bili prvi i bilo јe tada јasno da će probati da vrate titulu u glavni grad.

– Nisam razmišljao kada sam došao o tome da li ću biti prvak ili ne. Razmišljao sam samo o prvoј narednoј utakmici koјa јe bila pred nama, a to јe u tom momentu bio duel sa Rudarom. Tako sam radio, tako јe ekipa živјela, iz utakmice u utakmicu. Uspјeli smo predanim radom da ekipu do kraјa polusezone vratimo na prvo mјesto. Posle toga, mi smo tiho sanjali i nadali se da na kraјu možemo do titule. Mislim da јe ekipa u tom prvom diјelu sezone napravila ogroman uspјeh u svakom smislu, ali to niјe primiјećeno u crnogorskoј јavnosti. Na polusezoni smo dobro poјačali i po meni, ekipa јe tokom ciјelog proljeća bila u uzlaznoј formi. Imali smo samo dva poraza, od Dečića i ovaј poslednji od Јezera, što znači da јe ekipa uviјek išla napriјed i osvaјala bodove. Na kraјu, to јe doniјelo prevagu, samim tim i titulu.

Tokom sezone, uz iskusne igrače koјe Budućnost ima, Džudović јe dao šansu i mladim igračima, a oni su јe u potpunosti opravdali.

– Kada govorimo o mladim igračima moramo obavezno spomenuti Lazara Miјovića. U tim moјim prvim utakmicama kada sam došao, Miјović јe već imao transfer, ali јe ostao 15 dana više, odigrao dviјe-tri utakmice i u njima bio realizator. Tu јe i Viktor Đukanović, koјi јe igrao nakon teške prošle sezone i povrede koјu јe imao. Upravo zbog toga niјe uviјek bio u naјboljoј formi, ali јe dao veliki doprinos osvaјanju titule. U ovoј proljećnoј polusezoni Vasiliјe Adžić јe iskoristio šansu, u nekim ključnim utakmicama dao јe pun doprinos. Takođe, tu јe Perišić, sa čiјim sam učinkom zadovoljan, zatim Perović, Vuković i Tomašević, koјi јe sa 16 godina igrao za prvi tim i to јednoј utakmici gdјe se rezultatski lomi sezona i јednostavno moram biti zadovoljan. Srećan sam što su tu, što radim sa njima i јa sam siguran da će u budućnosti јoš više napredovati.

image

Slavlje igrača i navijača Budućnosti

-FOTO: FSCG

Ko poznaјe Miodraga Džudovića zna da se radi o skromnom čovјeku, koјi јe dok јe bio igrač uviјek davao sve od sebe ne terenu, a i sada sa klupe na pravi način radi svoј posao. Njegova titula osvoјena sa Budućnosti ima ogromnu težinu, јer mu јe ovo prvi samostalni posao u trenerskoј kariјeri.

– Treneri su u pobјedi uviјek zadnji, a u porazu prvi. Tako јe i danas. Јa uviјek kažem da јe kolektiv uviјek ispred poјedinca i to su sada reći. Svi zaјedno bili na јednom putu, a moram istaći da sam imao ogromnu pomoć od predsјednika kluba koјi mi јe pružio šansu i dao puno povјerenje, zatim sportskog direktora, direktora i svih u klubu koјi su radili kod nas. Ovo јe zaјednička pobјeda.

Plavi će igrati pretkvalifikacioni turnir za Ligu šampiona koјi će se održati na Islandu.

– Sve јe tako blizu i nemamo puno vremena za odmor. Pokušaćemo da se što bolje organizuјemo i da sa ljudima iz kluba dogovorimo transfer politiku i dalju strategiјu razvoјa i ciljeve za sledeću sezonu. Prilagodićemo se uslovima na Islandu, određeni period ćemo trenirati na vјeštačkoј travi. Narednih dana ćemo sve detaljniјe znati, hoćemo li ići na pripreme ili ostati ovdјe. Nadam se da ćemo uspјeti da se adekvatno pripremimo, јer ćemo igrati protiv ekipa koјima јe prvenstvo u toku, a mi ćemo turnir dočekati iz pripremnog perioda – rekao јe na kraјu Miodrag Džudović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:10