Eljif Elmas / -FOTO: NAPOLI
22/12/2023 u 13:29 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Elmas napušta Napoli i seli se u Lajpcig

Transfer potvrdio Aurelio De Laurentis, prvi čovjek šampiona Italije

Lajpcig će u januarskom prelaznom roku dobiti pojačanje iz redova Napolija, a to će biti vezni igrač iz Makedonije Eljif Elmas, potvrdio je predsjednik šampiona Italije Aurelio De Laurentis.

"On je već prodat, uvijek želi da igra. Nije bio svjestan da ga mi vidimo kao igrača udarne postave, čak i ako ne igra cijelu utakmicu", izjavio je De Laurentis za "Korijere delo Sport".

Njemački klub još nije potvrdio da je postignut dogovor za Elmasov transfer, ali italijanski i njemački mediji tvrde da će to biti učinjeno kad 24-godišnji Makedonac obavi ljekarske pregled na kraju ove kalendarske godine.

Elmas bi u ekipi Lajpciga trebao da zamijeni 32-godišnjeg Šveđanina Emila Forsberga, koji će otići u američki MLS ligu, u redove Njujorke Red Bulsa.

Nakon što je u prošloj sezoni nastupio u 36 od 38 utakmica Serije A, u kojoj je Napoli nakon 33 godine ponovno osvojio titulu prvaka Italije, Elmas je u ovoj polusezoni sakupio 11 nastupa, četiri puta je bio u početnoj postavi, a postigao je dva pogotka.

U grupnoj fazi Lige šampiona je pet puta ulazio kao zamjena i ostao bez pogotka.

Na posljednjoj prvenstvenoj utakmici Napolija protiv Kaljarija, nije bio u sastavu zbog povrede butnog mišića.

Elmas je u Napoli stigao 2019. iz turskog Fenerbahčea, a u 52 nastupa za reprezentaciju Sjeverne Makedonije postigao je 12 pogodaka.

Uspije li da se oporavi od sadašnje povrede, Elmas bi se novim saigračima trebalo priključiti na pripremama u španskoj La Mangi od 2. do 7. januara.

Takmičenje u Bundesligi biće nastavljeno sredinom januara, a Lajpcig će u prvoj utakmici ugostiti Ajntraht.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:21