Sa meča u Brižu / EPA-EFE-FOTO: EPA/OLIVIER MATTHYS
08/05/2024 u 20:53 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Fiorentina prvi finalista Lige konferencija

Prvi finalista Lige konferencija ove sezone je ekipa Fiorentine koja je večeras u revanš meču protiv domaćeg Klub Briža u Belgiji igrala neriješeno 1:1

Taj rezultat je italijanskom timu bio dovoljan za plasman u finale, jer je prvi meč kao domaćin Fiorentina dobila sa 3:2.

Domaći tim anulirao je zaostatak iz prvog meča u Firenci i poveo je već posle 20 minuta igre. De Kujper je tada udarcem glavom sa ivice peterca savladao golmana Teraćana, a u ulozi asistenta bio je Brazilac Igor Tijago. „Ljubičasti“ su u drugom poluvremenu bili bolji rival, napadali su, stvarali šanse, u par navrata je i okvir gola bio saveznik domaćina. Inicijativa Fiorentine konačno se isplatila u 83. minutu kada je Niko Gonzales poslao loptu sa desne strane ka Enzoli, Mehele je visoko podigao nogu u duelu sa njim i za sudiju nije bilo dileme - penal za Fiorentinu. Odgovornost da izvede šut sa bijele tačke preuzeo je Beltran i pogodio donji desni ugao za konačnih 1:1 i prolaz Italijana u finale.

Rival Fiorentine u finalu biće bolji iz duela Olimpijakosa i Aston Vile, prvi meč pripao je Grcima, koji su slavili sa 4:2.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 16:05