Hansi Flik / -FOTO: FIFA
31/07/2023 u 15:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Flik ne garantuje Nojeru "jedinicu"

Golman Bajerna je teško povrijedio desno koljeno tokom skijanja početkom decembra

Selektor Njemačke Hansi Flik izjavio je da ne može da garantuje golmanu Manuelu Nojeru da će poslije povrede povratiti mjesto prvog čuvara mreže u nacionalnom timu.

Ovaj 37-godišnji golman Bajerna iz Minhena teško je povrijedio desno koljeno tokom skijanja početkom decembra.

U početku, Nojer se nadao da će se 100 odsto oporaviti za početak ljetnjih priprema Bajerna sredinom jula, ali je trenirao odvojeno od tima i nije otputovao na turneju po Aziji.

"Volio bih da se vrati Manuel kakvog svi znamo, želim mu to", rekao je Flik u intervjuu za "Kiker".

"Što se tiče reprezentacije, takođe moramo reći da je Mark-Andre ter Štegen i sa Barselonom i da je sa nama uradio dobre stvari", dodao je Flik, ostavljajući tako veliki znak pitanja na povratak Nojera kao prvog golmana.

Selekcija Njemačke zapala je u duboku krizu poslije eliminacije nakon grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Njemačka se kao domaćin Evropskog prvenstva 2024. godine automatski kvalifikovala za taj turnir i pred njom je dug period prijateljskih utakmica.

Martovske i junske utakmice se se pretvorile u debakl - jedna pobjeda protiv skromnog Parua (2:0), remi u posljednjem minutu protiv Ukrajine (3:3) i tri poraza od Belgije (3:2), Kolumbije (2:0) i Poljske (1:0).

Poslije neuspeha na Mundijalu, ovakav sljed događaja je stavio pod još veći pritisak selektora, kojem je ugovor produžen do Evropskog prvenstva.

"Kao zemlja domaćin, ne možemo da kažemo: "Želimo da prođemo grupu". Moramo da napredujemo. Ne želim više da gubim mečeve. Želim da pobjeđujem", rekao je Flik.

Svjestan pritiska pred prijateljske utakmice u septembru protiv Japana i Francuske, Flik je naveo da se nada da će i ti mečevi pomoći.

"Pripreme za EURO sada počinju", rekao je selektor Njemačke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 00:13