Najbolji sa direktorom Sekretarijata za soport / -FOTO: TEGBOL SAVEZ
29/04/2024 u 15:43 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurjaci osvojili „zimski turneju" u tegbalu

Turnirom u Bijelom Polju završena "zimska turneja, iz Ulcinja kreće ljetnja

Podgorički tegball tandem "Kurjaci" sa sve tri pobjede završio je "zimsku turneju", kojom je, u dvoranskim uslovima, najavljena nova sezone Lob Bet Montenegro tegbal lige. Trijufmom u Bijelom Polju, nakon pobjeda u Podgorici i Herceg Novom, Marko Žarković i Andrija Jovanović potvrdili su da su najbolji tegbal par u državi, a Žarković je kompletirao krunu pobjedom i u pojedinačnoj konkurenciji u, čini se, nikada uzbudljivijem takmičenju.

U najzanimljivijoj konkurenciji, muškom dublu, "Kurjaci" su bez izgubljenog seta potvrdili da su neprikosnoveni na prostoru Crne Gore. U finalu su slavili protiv mladog para "Stegerz", koji iz turnira u turnir sve više obećava. U borbi za trofej u SC "Nikoljac", "Kurjaci" su slavili u dva seta, u oba po 12:5, nakon što su premostili prepreku u vidu PG Tegersa u polufinalu sa 12:4, 12:9.

"Stegerz", koji čine Veljko Ljumović i omladinac FK Budućnost, Matija Bojović, do velikog finala došli su preko iskusnog bjelopoljskog tandema "Borac", u zanimljivom meču sa dva seta (12:7, 12:9), međutim više od po pet poena u finalu sa reprezentativcima Crne Gore mladi momci, takođe iz Podgorice nisu mogli da osvoje.

I u singl konkurenciji istakli su se članovi timova koji su se borili za trofej u dublu. U borbi "1 na 1" bilo je još uzbudljivije, a Veljko Ljumović je bio na pragu senzacije. Mladi teker iz Podgorice natjerao je Marka Žarkovića da se bori za treći set, u njemu čak vodio 6:2, ali je iskusni Žarković serijom 10:1 zaključio meč i odbranio titulu osvojenu u Podgorici i Igalu. Ništa manje uzbudljivo nije bilo u polufinalu u kom je Ljumović savladao Andriju Jovanovića takođe 2:1 (12:9, 10:12, 12:7), dok je Žarković eliminisao Bjelopoljca Semira Fetića sa 2:0 12:4, 12:11.

-Srećan sam zbog ulaska u finale, ali i malo razočaran, jer mislim da sam imao veliku šansu i za trofej u singlu. Međutim, Žarković je pokazao da je pravi šampion, a meni ostaje da nastavim da treniram i da se nadam ću ponovo imati šansu za titulu, rekao je Veljko Ljumović

Posljednji turnir Lob Bet MTL u dvoranskim uslovima, podržan od strane Opštine Bijelo Polje i Centra za sport i rekreaciju ovog grada, okupio je 14 parova u dubl konkurenciji i 12 takmičara u singlu.

Ljetnja sezona na otvorenom starovaće krajem maja u Ulcinju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 12:26