Erling Haland / -FOTO: EPA
20/10/2023 u 16:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gvardiola: Haland zaslužuje Zlatnu loptu

Norvežanin je ove godine postigao 52 gola u 53 utakmice i pomogao Sitiju da osvoji triplu krunu

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da Erling Haland zaslužuje da ove godine osvoji Zlatnu loptu, za najboljeg igrača 2023. godine.

Haland je ove godine postigao 52 gola u 53 utakmice i pomogao Sitiju da osvoji triplu krunu i jedan je od 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte, koja će biti dodijeljena 30. oktobra.

- Haland bi trebalo da je osvoji - da. Osvojili smo triplu krunu a on je postigao 50 miliona golova - rekao je Gvardiola, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Za najvećeg favorita za osvajanje Zlatne lopte smatra se fudbaler Intera iz Majamija Lionel Mesi.

Argentinac je rekorder sa sedam prestižnih nagrada i bio je jedan od najzaslužnijih u osvajanju Svjetskog prvenstva prošlog decembra sa reprezentacijom, dok je bio igrač Pari Sen Žermena.

Gvardiola, koji je svojevremeno trenirao Mesija u Barseloni, vjeruje da 36-godišnji fudbaler zaslužuje sopstvenu kategoriju.

- Zlatna lopta mora da bude iz dva dijela. Jedna za Mesija, a druga za ostale. Najlošija sezona za Mesija je najbolja za ostale - naveo je Gvardiola.

Haland je ove sezone postigao osam golova u 12 utakmica, a posljednji put je bio strijelac 23. septembra u pobjedi protiv Notingem Foresta (2:0).

Siti je izgubio posljednje dvije utakmice u Premijer ligi, protiv Vulverhemptona i Arsenala i treći je na tabeli sa dva boda manje od vodećih Totenhema i Arsenala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:44