Đani Infantino / -FOTO: EPA-EFE
21/01/2024 u 14:58 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Infantino: Mnogo teže sankcije za rasističko ponašanje

Moramo da počnemo da uvodimo i automatsku predaju utakmice za timove čiji navijači čine rasističke uvrede i izazivaju prekide – istakao je prvi čovjek FIFA

Na evropskim stadionima u subotu su se desila dva odvojena incidenta u kojima su akteri na terenu bili vrijeđani na rasističkoj osnovi. Tako je u Udinama vrijeđan golman Milana Majk Manjan, dok je u Šefildu na meču lokalnog Šefild Venzdeja i Koventrija, vrijeđan igrač gostiju Kejsi Palmer.

Tim povodom reagovao je predsjednik FIFA Đani Infantino koji je rekao da će se zalagati za teže kazne u ovakvim slučajevima.

– Pored toga što imamo proces od tri koraka (prekid meča, novi prekid, trajni prekid), moramo da počnemo da uvodimo i automatsku predaju utakmice za timove čiji navijači čine rasističke uvrede i izazivaju prekide. Pored toga i suspenziju stadiona i krivične prijave za rasiste – napisao je Infantino na društvenim mrežama.

Prvi čovjek svjetskog fudbala je poslao poruku podrške fudbalerima koji su se našli na udaru rasista.

– FIFA i cijeli fudbalski svet iskazuju punu solidarnost sa žrtvama rasizma ili bilo kojeg drugog vida diskriminacije. Jednom za svagda: Ne rasizmu! Ne bilo kojoj vrsti diskriminacije! Događaji iz Udina i Šefilda u subotu su totalno neprihvatljivi i užasni. Igrači koji su se našli na udaru imaju punu podršku - poručio je Infantino.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:24