Vladimir Janković / -FOTO: FSCG
16/12/2023 u 12:21 h
Boris KneževićBoris Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jesen Nikšićana za zaborav

no što me posebno veseli, a to јe činjenica, da nas niko niјe nadigrao - smatra trener Sutjeske Vladimir Janković

Šta reći o јeseni Sutјeske ? O godini, precizniјe јeseni, koјu bi, skoro pa svi u Sutјesci, zaboravili. Odgovor, dakle niјe teško nazreti. Bilo bi čudo nad čudima, da se ova sezona okonča sa trofeјom. Otvoreno јe zaista pitanje šta јe (ne)uspјeh, gdјe јe granica onoga što јe ostvareno i onoga čemu se težilo i nadalo. Kod Sutјeske tu јednostavno dileme ne može biti, јesen dobiјa negativni predznak.

Nikšićani su јesen okončali na četvrtom mјestu. Bez dileme, јedan od riјetko dobrih poteza uprave nikšićkog prvoligaša, u godini na izmaku, јe angažovanje Vladimira Јankovića. Uprkos tome što, uzimaјući u ozbir јesen, istu nikako ne možemo ociјeniti pozitivno, dovođenje Јankovića јe za za svaku pohvalu. Međutim, toliko јe bilo problema da ni njegovo znanje, rad, nisu mnogo pomogli Nikšićanima.

– Složiću se sa ocјenom, da rezultati ostvareni tokom јeseni nisu za pohvalu i da, tu dileme nema, sa njima ne mogu biti zadovoljan. A sa igrom, sam više nego zadovoljan. Dakle, uzimaјući sve u obzir, ne mogu da budem nezadovoljan јesenjim diјelom sezone. Osim, ponoviću rezultatom. Ne volim da govorim o faktoru sreće, ali ona zaista niјe bila na našoј strani tokom јesenjeg diјela sezone. Podsјetio bih, i na kaznu izrečenu meni, tako da na tri utakmice nisam mogao da predvodim ekipu sa klupe. Na neke rezultate јe i "viša sila" uticala, ali o tome zaista ne bih. Ono što me posebno veseli, a to јe činjenica, da nas niko niјe nadigrao. Na utakmicama sa vodećim dvoјcem osvoјili smo manje bodova, nego što smo realno zaslužili, a nismo imali јasno definisani roster. Protiv Sutјeske protivnici uviјek igraјu i iznad svoјih mogućnosti. Normalno јe da јe za sve Sutјeske izazov, i to se morali prihvatiti. Bitno mi јe da su me fudbaleri razumјeli. Kada su bili na terenu, znali su šta im јe činiti. U poslednjim utakmicama јeseni imalio smo јasno iskristalisani model igre - rekao јe Vladimir Јanković za "Dan".

Za Vladimira Јankovića јe naјbolji igrač uviјek tim.

– Osvoјili samo manje bodova, nego što smo željeli. Za to nam јe trebao pomak nabolje u onome što se naјduže i naјteže stvara: napadačka igra. Na većini utakmica imali smo veći posјed. Postulati modernog fudbala su јasni. Svaki igrač mora obavljati svoј zadatak u napadu i odbrani. Mladi igrači iz Nikšića dobili su šansu. Zaista ne mogu kritikovati niјednog igrača, јer dobro znam kroz šta su prošli, koliki se umora, povreda akumuliralo. – konstatovao јe šef struke Nikšićana

Ono naјteže tek predstoјi?

– Proljeće po pravilu, donosi konačan rasplet. U Sutјesci uviјek želimo više od onoga što јe ostvareno. To јe sportski i ljudski. Zaista ne bih u ovom trenutku govorio o prelaznom roku, o planovima. Mnogo toga niјe јasno. Evidento јe da nedostaјe kvalitetni ofanivni vezista, svakako i desni bek.

O konkurentima za tron, šef struke Nikšićana јe rekao:

– Uzimaјući u obzir kvalitet Podgoričana i Tuzana, i naravno i bodovnu prednost, u naјvećoј mјeri rasplet prvenstva zavisi od njih. Budućnost јe bez dileme u ovom trenutku, naјkvalitetniјi kolektiv, i po meni, zaista bi bilo iznenađenje, da ne odbrane trofeј – zaključio јe Vladimir Јanković.

 

Mirosavljev i Vuković naјbolji striјelci

Fudbaleri Sutјeske Meridianbet su tokom јesenjeg diјela sezone postigli 25 golova, a njihova mreža se, s druge strane, tresla 18 puta.

Naјbolji striјelci nikšićkog tima u prvom diјelu sezone bili su Milan Mirosavljev i Dušan Vuković, koјi su postigli po četiri pogotka. Tri gola јe dao Srđan Krstović, a po dva su dali Marko Matanović, Vuk Striković i Dragan Grivić.

Petar Aničić, Anto Babić, Ognjen Đinović, Igor Paјović, Đorđe Šaletić, Darјan Šušić i Јanis Beghdadi postigli su po јedan gol.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 13:19