Plavljani šokirali Podgoričane / -FOTO: FSCG
21/05/2023 u 20:41 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jezero nadigralo Budućnost, odluka o prvaku u poslednjem kolu

Plavljani slavili pod Goricom 3:1, Sutjeska pobijedila Petrovac

Sve je u Podgorici bilo spremno za proslavu titule, a umjesto toga veliki šok za navijače ovog kluba. Budućnost je izgubila na stadionu pod Goricom od Jezera sa 1:3 i dovela u pitanje osvajanje titule. Plavljani su na našem najvećem stadionu zasluženo pobijedili i sačuvali šanse da ostanu u eliti bez baraža. Armin Bošnjak je u 47. minutu doveo goste u vođstvo, a samo osam minut kasnije Kontić je duplirao prednost. Tračak nade plavima da mogu do preokreta donio je Sekulić u 62. minutu, ali je ostalo na samo tom jednom golu Podgoričana. Tačku na ovaj meč je evrogolom iz slobodnog udarca stavio najbolji akter meča Vojin Pavlović.

S druge strane, Sutjeska je u Nikšiću slavila protiv Petrovca sa 2:1 i bodovno se izjednačila sa ekipom Budućnosti. Nikšićane je u 58. minutu šokirao njihov bivši igrač Balša Dubljević, a onda je na scenu stupio Tajron Konrad. Prvo je izjednačio u 65. minutu, a u trećem minutu nadoknade je pogodio za veliki trijumf svoje ekipe. Dakle, poslednje kolo koje se igra u četvrtak odlučiće ko će biti prvak. Budućnost gostuje u Baru Mornaru, a Sutjeska u Radanovićima ekipi Arsenala.

image

Konrad režirao preokret

-FOTO: FSCG

Pobjede Dečića i Arsenala

Dečić je u derbiju kola pobijedio Jedinstvo Francu sa 2:0 i sačuvao nadu da može na kraju biti treći. Andrej Bajović je u devetom minuti doveo Tuzane u vođstvo, a pobjedu je u 33. minutu potvrdio Marko Tući.

Arsenal je u Pljevljima opravdao ulogu favorita, slavio sa 2:1, pa će u duelu sa Sutjeskom u poslednjem kolu probati da se domogne trećeg mjesta. Tivćani su poveli u 37. minutu golom Bobana Đorđevića, a prednost je u 53. minutu duplirao Boris Došljak. Gol za Rudar postigao je Bojović u 55. minutu.

image

Bajović strijelac za Dečić

-FOTO: FSCG

Iskra ispala iz lige

Remijem na svom terenu protiv Mornara – 1:1, fudbaleri Iskre su ispali iz elitnog takmičenja. Danilovgrađani su ostali na minus četiri od Rudara, tako da će ovaj klub od naredne sezone igrati u Drugoj ligi. Barani, koji još nisu izbjegli baraž, poveli su u 41. minutu Marka Ćetkovića, a izjednačio je u finišu susreta Andrija Kolundžić.

Rezultati i strijelci: Budućnost – Jezero 1:3 (Sekulić 62 – Bošnjak 47, Kontić 55, Pavlović 90), Dečić – Jedinstvo Franca 2:0 (Bajović 9, Tući 33), Iskra – Mornar 1:1 (Kolunžić 80 - Ćetković 41), Rudar – Arsenal 1:2 (Bojović 55 – Đorđević 37, Došljak 55), Sutjeska Meridianbet – Petrovac 2:1 (Konrad 65, 90+3 – Dubljević 58).

Tabela: Sutjeska Meridianbet 67, Budućnost 67, Dečić 50, Arsenal 50, Jedinstvo Franca 47, OFK Petrovac 42, Mornar 42, Jezero 40, Rudar 35, Iskra 31.

Naredno kolo igra se u četvrtak, a sastaju se: Petrovac – Iskra, Mornar – Budućnost, Jezero – Dečić, Jedinstvo Franca – Rudar i Arsenal – Sutjeska Meridianbet.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:46