Klop i Gvardiola / -FOTO: EPA
08/03/2024 u 18:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Klop: Gvardiola je najbolji trener na svijetu

Nedjeljna utakmica na "Enfildu" će biti od ogromnog značaja u trci za titulu.

Menadžer Liverpula, Jirgen Klop izjavio je pred utakmicu sa Mančester sitijem da je Pep Gvardiola najbolji trener na svijetu.

"Građani" su u prethodnih šest sezona osvojili pet titula Premijer lige, a upravo su "redsi" bili njihov najveći rival i jedina ekipa koja je uspjela da preuzme "krunu" u sezoni 2019/20.

Dva kluba će se i ove sezone boriti za trofej, uz naravno Arsenal koji ih prati u stopu. Upravo zato će nedjeljna utakmica na "Enfildu" biti od ogromnog značaja u trci za titulu. Domaćin bi trijumfom mogao da ode na plus četiri, dok bi gosti u slučaju pobjede mogli da preteknu Liverpul i zasjednu na lidersku poziciju.

- Pep je najbolji trener na svijetu, u mom životu... Nevjerovatan trener. Način na koji je uticao na fudbal. Osvojio je toliko trofeja, a ponaša se kao da nije nijedan. Njegova želja je nevjerovatna - hvalio je njemački trener svog kolegu sa "Etihada".

Liverpul ima izuzetan skor na domaćem terenu protiv Mančester sitija. Ekipa iz Mančestera je samo jednom slavila na "Enfildu" od 2003. godine. Bilo je to pred praznim tribinama u sezoni 2020/21 kada je Gvardiolina ekipa slavila 4-1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:47