Kilijan Mbape / EPA-EFE-FOTO: EPA/YOAN VALAT
11/11/2022 u 17:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mbape: Makron me ubijedio da ostanem u PSŽ-u

Bio je prošlog ljeta blizu odluke da se oprosti od reprezentativnog dresa

Napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape otkrio je da je prošlog ljeta bio blizu okončanja međunarodne karijere nakon eliminacije Francuske u šesnaestini finala Evropskog prvenstva.

Mbape se još jednom prisjetio trenutka kada je razmišljao o okončanju reprezentativne karijere kada je dobio velike uvrede i kritike francuske javnosti.

„Razmišljao sam o tome najozbiljnije. Nisam želio da igram za ljude koji su me zvali majmunom. Bio sam odlučan da ne igram, ali su me ljudi oko mene ubjeđivali da ne igram zbog takvih ličnosti. Najteže mi je bilo što sam promašio penal protiv Švajcarske, ali nisam zaslužio da me neko tako vrijeđa na rasnoj osnovi. Taj talas mržnje u to vrijeme bio je pun rasizma i stvarno me je povrijedio“, rekao je Mbape.

On je, takođe, potvrdio da ga je ovog ljeta Emanuel Makron lično ubijedio da ostane u PSŽ-u.

„Bilo je poziva u decembru, januaru, februaru, martu... Makron me je pozvao i rekao: Znam da želite da odete, ali bih volio da znate koliko je važno da ostanete u Francuskoj. Ovdje imate priliku da upišete istoriju. Bilo mi je drago što me je pozvao i bio sam iznenađen što je i predsjednik sve to pratio“, rekao je Mbape.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 12:43