/ -FOTO: FSCG
16/08/2023 u 18:28 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milan Vukotić: Gol protiv Jezera mi znači puno

Daću sve od sebe da na svakoj narednoj utakmici donesem nešto ekipi, jer svi smo podređeni ekipnom rezultatu - istakao je mladi fudbaler Budućnosti

Budućnost je prethodnog vikenda, u okviru 4. kola domaćeg šampionata, remizirala sa Jezerom pod Goricom (1:1), a svoj debitantski gol u dresu podgoričkog tima postigao je Milan Vukotić. Mladi reprezentativac Crne Gore, koji je u Budućnost stigao poslednjeg dana prelaznog roka, spasio svoju ekipu poraza u ovom susretu.

-Dijete sam Budućnosti, a s obzirom da sam rano otišao iz kluba gol mi puno znači na planu samopouzdanja pred nastavak prvenstva. Naravno, ostaje žal što nismo slavili, jer smo utakmicu mogli mnogo ranije da riješimo u svoju korist - rekao je Vukotić za klupski sajt.

Neriješen rezultat pod Goricom za Budućnost nikada nije dobar, a svjestan je toga i mladi fudbaler.

-Budućnost je klub koji u svaku utakmicu ulazi sa idejom da ostvari tri boda. Sa druge strane, svi protivnici, posebno na našem stadionu, imaju najveći mogući motiv i želju za dobrom igrom i dobrim rezultatom. To je normalno, ali zato mi u svakom trenutku moramo da budemo na maksimumu svojih mogućnosti – rekao je Milan Vukotić, koji se polako navikava, kao i cijela ekipa, na novog šefa stručnog štaba…

-Došao je novi trener koji ima svoju viziju fudbala, došlo je nas nekoliko novih igrača i treba nam svima malo vremena da se prilagodimo jedni na druge.

Nakon četiri odigrame utakmice, Podgoričani imaju pet bodova, a duel protiv Jezera svakako je opomena da fokus mora da bude u svakom meču na maksimumu.

-Bilo bi lijepo da smo osvojili tri boda i sigurno je da nam trenutno nedostaju ta dva boda što se tiče tabele. Međutim, pokazali smo reakciju kada smo gubili i na neki način mislim da je dobro što je ovaj remi došao pred derbi za vikend. Jednostavno, moramo da uvijek izvlačimo ono najbolje iz sebe i da svima dokažemo da ekipa vrijedi. Iskreno, mislim da vrijedimo.

Kao dijete Omladinske škole odskakao je na svakom treningu, bio bolji i od starijih, igrao je elitu u Iskri odigravši sjajnu sezonu sa 17 godina, debitovao je za prvi tim “plavih”, a onda ga je fudbalski put odveo u Dinamo, Tabor Snezana, Zrinjski... Sada je opet kod kuće i želi da dokaže koliki je majstor. Protiv Rudara je imao asistenciju, prethodnog vikenda je stigao gol, ali definitivno da u njegovoj igri ima još prostora za napredak.

-Uvijek može bolje, kako timski, tako i individualno. Što se mene lično tiče, ne želim da se zadovoljavam jednim golom ili jednom asistencijom. Daću sve od sebe da na svakoj narednoj utakmici donesem nešto ekipi, jer svi smo podređeni ekipnom rezultatu. Idemo na duplu krunu kao i svake godine, a vjerujem da će nas rad i posvećenost dovesti do toga.

Budućnost u nedjelju 20. avgusta u 19.30 sati gostuju Sutjesci u Nikšiću u najvećem derbiju crnogorskog fudbala. Derbi će se igrati bez publike, a “plavi” priželjkuju da baš od najveće utakmice domaćeg fudbala krene pozitivna serija…

-Imamo dovoljno vremena da se spremimo za Sutjesku, a stručni štab nam je na raspolaganju u svakom momentu. Derbi može da nam donese velike stvari, jer bismo se sa pobjedom izdigli iz svega i dobili bismo vjetar u leđa za ostatak prvenstva. Svaki igrač u klubu je svjestan da smo lošije otvorili sezonu i ne sumnjam da ćemo svi zajedno izaći iz trenutne situacije kao pobjednici – poručio je Milan Vukotić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 02:31