Crvene počinju Ligu nacija / -FOTO: FSCG
24/10/2023 u 15:23 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Omladinke na turniru Lige nacija u Austriji

Turnir u Austriji Crna Gora otvara sjutrašnjoj utakmicom sa domaćinom, koja počinje u 18 časova

Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore sjutrapočinje nastup u UEFA A Ligi nacija, na turniru koji će se održati u Austriji. Naša selekcija je plasman u viši rang izborila u martu, na turniru u Slovačkoj, pobjedama nad domaćom selekcijom (3:2) i Azerbejdžanom (3:0). Sada će izazov biti još teži, jer na turniru, pored Austrije, igraju još Danska i Poljska.

Turnir u Austriji Crna Gora otvara sjutrašnjoj utakmicom sa domaćinom, koja počinje u 18 časova. Meč sa Danskom je 28. oktobra od 13 časova, a sa Poljskom tri dana kasnije, takođe od 13 časova. Plasman u elitnu rundu kvalifikacija izboriće tri najbolje plasirane ekipe iz grupe A3, dok će tim koji osvoji četvrtu poziciju u narednoj fazi igrati u Ligi B.

- Veliki podstrek je igrati u najjačoj grupi. Zaslužili smo to igrama i rezultatima na turniru u Slovačkoj, na iznenađenje mnogih. Nadamo se da ćemo dio igre sa tog turnira prenijeti u Austriju, s tim da sada moramo da igramo malo drugačije. Čekaju nas kvalitetniji protivnici, naročito domaća Austrija sa kojom igramo u prvom kolu. Igraćemo na odličnom terenu, očekujemo brzu igru, pa ćemo biti malo defanzivniji. Međutim, vjerujem da nećemo ukaljati obraz našoj državi, već da ćemo pokazati od čega smo satkani, i koliko smo drčni - rekao je Ivan Tatar, koji će sa klupe predvoditi Crnu Goru.

- Na papiru jesmo jedna od slabijih reprezentacija na turniru, ali se ne plašimo. Idemo da pokažemo šta znamo, da se prvo odbranimo, a onda i napadnemo rivale. Ne želim da obećavam prolaz, ali sam siguran da ćemo da pružimo 100 odsto mogućnosti i odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku - rekla je Tanja Malesija.

Optimista je i Tatjana Osmajić.

- Rivali su jači od nas, ali ćemo se sigurno na terenu boriti do posljednjeg minuta. Nadam se da će svaka djevojka dati maksimum - poručila je naša reprezentativka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 02:24