Maurisio Poketino / -FOTO: PSŽ
13/05/2023 u 22:26 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pao dogovor, Poketino od ljeta preuzima Čelsi

Informaciju objavio "The Athletic"

Ni Julijan Nagelsman, ni Luis Enrike, ni Oliver Glazner, ni Lučano Spaleti, ni Ruben Amorim, ni Roberto de Zerbi, već Maurisio Poketino.

Tod Boli i sportski sektor Čelsija raspuštaju "konkursnu komisiju", odluka je pala.

Argentinski stručnjak vraća se u igru poslije skoro godinu dana pauze (dobio otkaz u Parizu u julu 2022.) i preuzima posrnule "plavce".

Kako ekskluzivno javlja "The Athletic" i jedan od vodećih njegovih novinara - David Ornštajn, dvije strane postigle su dogovor, maltene svi detalji su utanačeni, pa se očekuje da tokom naredne nedjelje dođe i do ozvaničenja.

Jedan od uslova što je Poketino postavio bio je da na dužnost stupi tek kada tekuća sezona bude završena.

Klub iz Londona mu je izašao u susret, tako da će Frenk Lampard ostati za kormilom u preostale tri utakmice protiv Mančester Sitija, Mančester junajteda i Njukasla.

Isti izvor navodi da Argentinac sa sobom na "Stemford bridž" dovodi čitav tim saradnika, među kojima će biti Hesus Perez, Migel D'Agostino, Sebastijano Poketino, Toni Himenes...

Poketino je po odlasku iz Pari Sen Žermena bio u najužem krugu kandidata za menadžera Mančester Junajteda, međutim "đavoli" su se odlučili za Erika ten Haga.

Bilo je posljednjih nedjelja riječi da bi mogao da se vrati u Totenhem, ali Danijel Levi se još nije definitivno odlučio ko će naslijediti Antonija Kontea.

Maurisio Poketino vodio je "pjevce" punih pet godina, nije uspio da osvoji nijedan trofej, ali je uspio da dođe do finala Lige šampiona u sezoni 2018/19.

Prije toga radio je u Sautemptonu i Espanjolu.

Pojedini mediji na Ostrvu javljaju kako je tokom pregovora Poketino već isporučio ljetnju listu želja Todu Boliju.

Na njoj su navodno golman Emilijano Martinez, napadač Intera Lautaro Martinez, vezista Brajtona Aleksi Mekalister i Deklan Rajs iz Vest Hema.

Od promjene vlasničke strukture u Čelsiju su spiskali čak 630.000.000 eura i očigledno tu ne planiraju da se zaustave...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:19