Miodrag Radulović / -FOTO: DEJAN PANIć
15/11/2023 u 15:25 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: Igraćemo napadački, želimo pobjedu

Ovaj meč je stvar principa, Litvanci su nas debelo zadužili - rekao je Miodrag Radulović

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. došle su do samog kraja, a fudbalska reprezentacija sjutra igra pretposlednji meč u ovom ciklusu. Na stadion pod Goricom stiže Litvanija, selekcija koja je u prvom odmjeravanju snaga sa „crvenima“ u poslednjim trenucima meča stigla do boda. Šanse izabranika Miodraga Radulovića da se na kraju kvalifikacija nađu na mjestu broj dva koje vodi na EP su teoretske. Našim igračima je za odlazak u Njemačku potrebno da pobijede najprije Litvance potom i Mađare u Budimpešti, ali i da Bugarska savlada Mađarsku ili Srbiju.

No, i pored toga u taboru „crvenih“ su optimisti, vjeruju da već sjutra mogu pobijediti Litvaniju, iako će igrati bez dvojice standardnih igrača – Stefana Savića i Adama Marušića.

-Znamo šta njih dvojica znače za naš tim, ali dobra stvar je što se vraćaju Vujačić i Vešović, a Jovetić je spreman. Dakle, sav fokus je na meč sa Litvanijom. Veliki su nam dužnici, dva izgubljena boda u Kaunasu u dobroj mjeri su promijenila kompletan tok kvalifikacija, ali najbitnije je da budemo koncentrisani da dobrom partijom i pobjedom uvećamo bodovni saldo. Znaćemo prije našeg meča što se desilo na gostovanju Mađarske u Bugarskoj, ali mi moramo da se fokusiramo na Litvaniju, rivala koji je podigao formu u drugom dijelu kvalifikacija – rekao je Radulović na konferenciji za medije i dodao da će o Mađarskoj pričati tek nakon ove utakmice.

Litvanci su veliki dužnici „crvenima“, jer je meč u septembru uspjeli da u nadoknadi vremena osvoje bod i našu selekciju otkinu za dva boda.

- Poštujem svačije mišljenje, ali da li se može potcjenjivati tim koji ima igrače iz italijanske, belgijske, grčke, turske lige...? Bili smo razapeti poslije 2:2 u Kaunasu, dio javnosti je to shvatio kao da je smak svijeta, ali Litvanci su pobijedili u Bugarskoj, i što bi onda trebalo da rade Bugari koji su fudbalskija nacija od Litvanaca, ali i od nas jer su igrali na velikim takmičenjima. U fudbalu možete da predvidite mnogo stvari, ali ne možete onako bizaran način na koji smo primili gol i izgubili dva boda koja su nam bila najpotrebnija. Ne smijemo dozvoliti da nas takvi rezultati poremete za ono što je pred nama – kazao je Radulović.

Selektor „sokola“ se osvrnuo i na velika očekivanja javnosti.

-Postoji laička javnost i sportska koja prati dešavanja. Sve komentare primam normalno, jer sam u fudbalu cijeli život, ali mislim da igračima taj pritisak nije potreban.

Meč sa Litvancima je sjutra uveče, a vremena za pripremu ovog duela nije bilo mnogo.

-Tek u utorak smo se kompletirali, malo je vremena da se nešto konkretno uradi.  Neće biti lako ukomponovati nove igrače, da li Rubežića, Tućija ili nekog trećeg... Siguran sam, ipak, u jedno, da će ekipa koja izađe na teren imati kvalitet, snagu i želju da odigra kao da je baraž meč. Jer je to stvar principa. Debelo su nas zadužili Litvanci, a uz to su mnogo nezgodni, fizički jaki, imaju izvanrednu tranziciju i na sve to treba da odgovorimo. Ponavljam, vjerujem 100 odsto u ekipu koja izađe na teren da je spremna da pobijedi.

Radulović je na kraju kazao da će „crveni“ na ovom meču igrati ofanzivno.

-Veliki broj mečeva smo igrali sa dva špica. To znači da želimo da pobijedimo, tako je bilo u Kanuasu, protiv Bugarske... Ali ne pitamo se samo mi. Igraćemo u formaciji 4-4-2, nemamo što da krijemo, svi dobro znamo jedni druge, nema iznenađenja, nijanse su u pitanju – naglasio je Radulović.

Sjutrašnja utakmica igra se od 20:45 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:29