Sa meča na ”Olimpiku” / EPA-EFE-FOTO: EPA/FABIO FRUSTACI
10/12/2023 u 22:53 h
D,P.D,P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Roma sa dva igrača manje sačuvala remi

Roma i Fiorentina odigrali odličan meč koji je završen bez pobjednika – 1:1

Roma i Fiorentina su u jednom od derbija 15. kola odigrali neriješeno 1:1. Viđena je dobra igra, dosta šansi, ali i nervoze i grubih startova. Domaćin je na krajuj ostao sa dva igrača manje, ali je uspio da sačuva bod.

„Vučica“ je povela u petom minutu golom Romela Lukakua, koji je iskoristio asistenciju Dibale i pogodio za 1:0. Fiorentina je nakon toga bila bolja, a u 64. minutu je na terenu ostala brojačan jača, jer je Zelevski dobio crveni karton nakon prekršaja na sredini terena. Dva minutag nakon toga stiglo je izjednačenje – mrežu Rui Patrisija je nakon nabacivanja sa strane postigao Martinez Kuarta. Krenuli su „ljubičasti“ nakon toga na sve ili ništa, imali više od igre i tražili pobjedu, a u samom finišu meča imali su i dva igrača više (isključen Lukaku). Međutim, izabranici Žoze Murinja su se znalački branili i sačuvali remi.

Bolonja je savladala poslednjeplasiranu Salernitanu 2:1 u gostima i probili se na četvrto mjesto Serije A. Oba gola za goste postigao je Holanđanin Džošua Zirkzi u 9. i 20. minutu, gol za domaćina postigao je Simi.

Monca je golom Mote u samom finišu susreta došla do tri boda u duelu sa Đenovom, dok je susret između Frosinonea i Torina okončan bez golova.

Inter je prvi na tabeli sa 38 bodova, Juventus ima dva boda manje, dok je Milan treći sa 29 bodova.

 

Rezultati

Frosinone – Torino 0:0

Monca – Đenoa 1:0 (Mota 83)

Salernitana – Bolonja 1:2 (Simi 75 - Zirkze 9, 20)

Roma – Fiorentina 1:1 (Lukaku 5 – Martinez Kuarta 66)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:09