Kvinsi Promes / -FOTO: SPARTAK MOSKVA
07/03/2024 u 13:47 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rusija spriječila izručenje Promesa u Holandiju

Fudbaleru Spartaka iz Moskve prijeti šest godina zatvora nakon što je utvrđeno da je pomagao u švercu 1.300 kilograma kokaina

Kontroverzni holandski fudbaler Kvinsi Promes, osuđen za trgovinu drogom i napad nožem, neće biti izručen Holandiji nakon hapšenja na aerodromu u Dubaiju.

Bivši igrač Tventea, Go Hed Iglsa, Sevilje i Ajaksa, priveden je na graničnoj kontroli i zabranjen mu je povratak u Rusiju sa saigračima iz Spartaka iz Moskve.

Promes je priveden jer je pobjegao nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a ruski list „Sport ekspres” prenosi da će Promes izbjeći zatvor za taj zločin.

„Provjerili smo izvještaje o Promesovom hapšenju i iz našeg kontakta smo saznali da je Promes uhapšen zbog lokalnog zločina, a ne zbog zločina počinjenih u Holandiji. Za sada nećemo odgovarati na pitanje da li ćemo ili nećemo tražiti njegovo izručenje“, saopštilo je holandsko tužilaštvo.

Promesu prijeti šest godina zatvora nakon što je utvrđeno da je pomagao u švercu 1.300 kilograma kokaina, a prošle godine je već bio osuđen na dvije godine zatvora zbog napada nožem na svog rođaka 2020. godine.

Ruska štampa je sugerisala da su vlasti intervenisale na visokom nivou kako bi osigurale da Promes bude vraćen u Rusiju, a ne izručen Holandiji.

Od 2021. Promes je član moskovskog Spartaka, čiji je dres nosio i od 2014. do 2018. godine.

Za reprezentaciju Holandije je upisao 50 utakmica i postigao sedam golova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 03:13