Dragan Stojković Piksi / -FOTO: FSS
16/10/2023 u 14:50 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stojković: Strah kao strah mora da postoji, ovo je meč istine

Selektor Srbije očekuje pobjedu protiv Crne Gore

Pred fudbalskom reprezentacijom Srbije koja je zakomplikovala situaciju sa dva poraza od Mađarske je sjutra protiv Crne Gore meč istine. Tako ga je okarakterisao selektor Dragan Stojković Piksi.

Srbiju pobjeda gotovo sigurno vodi na EURO u Njemačku, dok u slučaju remija ili poraza ne bi zavisila od sebe pred novembarski ciklus. 

- Strah kao strah mora da postoji, morate da pokažete poštovanje prema takmičenju u kome učestvujete. Ne treba da postoji pretjerani strah, ali vrsta obazrivosti. Što se tiče potrošnje protiv Mađara, mi smo uživali u toj igri koju smo pokazali i to je sastavni dio tima da mora da bude angažovan na svim nivoima igre. Mi smo igrali kako smo željeli i kako smo se dogovorili, ali ne možete da šetate i igrate utakmicu. Mislim, možete, ali onda ste podređeni - rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

Nema selektor Srbije dilemu koliko je utakmica sjutra važna.

- Ovo je najvažnija utakmica. Sjutrašnji meč je meč istine. Hoćemo, želimo i možemo. Ja znam da možemo. Srbija će igrati najbolje što može da dođe do tog cilja, a to je pobjeda. Hoćemo da pronađemo rješenje da lopta završi u mreži protivnika. Da budemo nesrećni, da nas ta sportska fortuna toliko zaobiđe, da posle toliko šansi koje smo imali protiv Mađara, da opet ne uđe u mrežu, ja ne vjerujem u to. Mora da nam se vrati. Mi nećemo ni mijenjati naš stil fudbala i vjerujemo da možemo. Učinićemo sve da napravimo šanse, svima smo pravili šansi, mora da se puca iz svih oružja, tako da cio arsenal ćemo pokazati na terenu - poručio je Piksi.

Protiv Mađarske Srbija se ispromašivala, a Piksi se pored terena krstio nekoliko puta.

- Nema velike filozofije. Ako ne damo gol i pokažemo isto, moraću da odem negdje da se pomolim i zapalim svijeću. Krstio sam se protiv Mađarske jer nisam mogao da vjerujem šta neće da uđe, ali... To može nekom da bude simpatično, a nekom ne. Rekao sam da nisam pozvao fudbalere nego ratnike, a imao sam obje stvari u Budimpešti. To želim da imam i protiv Crne Gore. Svjesni smo važnosti, ali mirno - hoćemo bez tenzije i euforije, opušteni smo i sačekaćemo taj meč sa Crnom Gorom. Vidjećete reakciju kad počne meč - rekao je Piksi.

Ne očekuje Stojković da Crna Gora sjutra u timu ima igrače koji su igrali prijateljski meč sa Libanom a izdvojio je Nikolu Krstovića, koji je u odličnoj formi. I poručio da Crna Gora može da se hrabri koliko god hoće.

- Neće računati na te igrače sa prijateljske utakmice... Od koga prijeti najveća opasnost? Od Krstovića. To je duel u kome želimo da dominiramo, da vodimo glavnu priču na terenu, da pravimo šanse i budemo opasni. Crna Gora može da se sprema koliko god hoće, da hrabre sebe jer dolaze u Beograd. Pa najbolje da kažu da dolaze da izgube. Jedno je ipak pričati, a to pokazati na terenu. Mi ćemo pokazati šta možemo - zaključio je Stojković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:20