Aleksandar Čeferin / Foto: EPA
31/01/2024 u 22:18 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Superliga prijeti Čeferinu i UEFA

Tražimo od UEFA da momentalno odustane od antikonkurentskog ponašanja u cilju da isključi A 22 sa evropskog klupskog tržišta - stoji u saopštenju A 22

Španski dnevnik „Sport” objavio je danas da su čelnici Superlige, nakon odluke Evropskog suda pravde, riješeni su da istraju u namjeri da njihovo takmičenje zaživi. Otuda su poslali pismo na adresu prvog čovjeka UEFA Aleksandra Čeferina, zahtijevajući od njega „momentalni prekid antikonkurentskog ponašanja prema kompaniji A22 koja promoviše Superligu”.

-Predsjednik UEFA je javno pomenuo i pogrešno protumačio pismo u kojem zahtijevamo da se UEFA ponaša u skladu sa zakonima EU i prestane sa akcijama koje imaju za cilj da ometaju aktivnosti A 22. Imajući u vidu da vodimo javni dijalog o budućnosti evropskog fudbala, objavljujemo pismo u cjelosti kojim tražimo od UEFA da momentalno odustane od antikonkurentskog ponašanja u cilju da isključi A 22 sa evropskog klupskog tržišta - stoji u saopštenju A 22, koje su potpisali Džon Han i Anas Laghrari, kao i izvršni direktor Bernd Rajhart.

U pismu se dalje naglašava da A 22 „zadržava puno pravo da preduzme odgovarajuće mjere protiv UEFA i njenih čelnika, tražeći korektivne mjere i odgovarajuću kompenzaciju za materijalnu štetu, koje je takvo antikonkurentsko ponašanje proizvelo prema A 22 i njenim partnerima”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:32