Nemanja Vidić / -NEMANJA VIDIć
06/03/2023 u 21:03 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vidić: Želim da razvijamo srpski fudbal

Imaću podršku UEFA, jer imam odlične odnose sa Čeferinom i Lakovićem - istakao je Nemanja Vidić

Kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Nemanja Vidić, gostovao je večeras na javnom servisu Srbije i obrazložio svoju kandidaturu.

– Ukoliko  budem izabran za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije želja mi je da budem na čelu tima koji će razvijati srpski fudbal. Nakon završetka karijere školovao sam se kao trener i u Engleskoj sam završio UEFA licencu. U Srbiji su lakše dobijali diplome, ja sam želio da idem težim putem. S obzirom da sam u poslednjem periodu često komentarisao o srpskom fudbalu i problemima, shvatio sam da moje riječi ne mijenjaju ništa. Htio sam da prenesem svoje iskustvo koje sam stekao u inostranstvu radeći sa ser Aleksom Fergusonom i Dejvidom Gilom, da svoje kontakte stavim u službu našeg fudbala – istakao je Nemanja Vidić, a prenose beogradski mediji.

Nekadašnji as Crvene zvezde, moskovskog Spartaka i Mančester junajteda je u superlativu govorio o protivkandidatu Draganu Džajiću.

– Džajić je bio predsjednik Crvene zvezde kada sam ja došao sa 15 godina u klub. Imam veliko poštovanje prema njemu i naš odnos se neće promijeniti, bez obzira na ishod izbora – rekao je Vidić, u čijem timu će biti biznismeni Branko Milutinović i Petar Jovanović, nekadašnji sudija Milorad Mažić, bivši trener Slavoljub Muslin, bivši reprezentativci Danko Lazović i Milan Jovanović.

Na kraju, Vidić je naglasio da će imati podršku Evropske fudbalske federacije (UEFA), jer ima odlične odnose sa predsjednikom Aleksandrom Čeferinom, ali i sa Zoranom Lakovićem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 11:42