Igor Vujačić / -FOTO: DEJAN PANIć
15/11/2023 u 12:31 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujačić: Želimo da se pobjedom oprostimo od navijača

Imamo dvije utakmice do kraja i naša želja je da u oba meča trijumfujemo – poručio je Vujačić

Igor Vujačić se nakon odrađene suspenzije vraća u nacionalni tim Crne Gore. Pouzdani defanzivac propustio je meč sa Srbijom zbog isključenja protiv Bugarske i spreman je, kao i ostali igrači, da u duelu sa Litvanijom pruži maksimum, kako bi „sokoli“ stigli do trećeg trijumfa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Defanzivac ruskog Rubina je prethodni meč sa Srbijom odgledao sa tribina.

-Sigurno je da lakše kada ste terenu, mnogo mi je bilo teško kada sa tribinama gledam meč. Nadao se da ne možemo da primimo gol, ali desilo se. Ipak, najvažnije da i dalje imamo šanse, istina minimalne, ali smo u igri. Ne zavisimo samo od sebe, ali ono što je do nas probaćemo da uradimo – rekao je Igor Vujačić.

Koliko su te šanse koje imamo realne da se nadamo drugom mjestu?

-Ne zavisi sve od nas i to je problam. Ali, imamo dvije utakmice do kraja i naša želja je dvije pobjede. Uostalom, ovaj meč je poslednji pred domaćom publikom i želimo da se od navijača oprostimo trijumfom. Pozivam ih da u što većem broju dođu i daju nam podršku.

Nema Stefana Savića, igraćete u zadnjoj liniji sa nekim novim igračem - Rubežićem ili Tućijem.

-Biće teže kada nema Savića, ali momci koji su došli i igrali u prethodnim utakmicama pokazali su da može da se računa na njih.

Litvanija?

-Podigli su svoju formu, namučili i Mađare. U našem duelu u Kaunasu je bilo mnogo duela, igraće jako i sjutra uveče i jednostavno ćemo morati da na taj način da im odgovorimo.

Javnost i navijači znaju da potcijene rivala.

-Najteže je igrati utakmice gdje smo na papiru bolji rival. Ta dva boda u Kaunasu koja smo izgubili na kraju kvalifikacija mogu da budu presudna u borbi za EURO - poručio je Igor Vujačić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 23:45