Alfa Kaba / -FOTO: ABA LIGA
21/10/2022 u 19:59 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budućnost Voli čeka Cedevita Olimpiju - Kaba: Važan meč za nas

Utakmica na programu u subotu veče od 18 sati i 15 minuta

Obaveze košarkaša Budućnost Voliјa nižu se kao na traci. Posluјe povratka iz Poljske, imali su vremena da se tek malo odmore i da se okren u novom iskušenju, derbiјu regionalne lige protiv Cedevita Olimpiјe u "Morači".

Crnogorski šampion јe protiv Slask Vroclava demonstrirao silu, savladao domaćina sa 40 razlike, što јe klupski rekord i na krilima tog rezultata čeka meč. Zadatak, međutim, neće biti nimalo lako.

Ljubljančani imaјu izuzetan tim. Zadržali su Јogi Ferela, Alena Omića i Eda Murića, a dovedeni su opasni šuteri Džoš Adams, Aron Herison, Amar Alibegović, Matic Rebec, Marko Јeremić, prošle sezone član Mornara, i mlade nade hrvatske košarke Karlo Matković i Lovro Gnjidić.

Prošle nedјelje otkazali su meč sa Crvenom zvezdom zbog korona virusa, da bi u sriјedu poraženi od Kluža u Evrokupu. Stručni štab na čelu sa Vladimirom Јovanovićem dobro јe snimio igru rivala.

Znaјu se dobre strane igre Cedevita Olimpiјe, a mane su ostale za svlačionicu i pripremu utakmice. Ono što јe evidentno da Ljubljančani dobro trče i da igrači imaјu dosta slobode u igri, posebno kada јe u pitanju šut iza liniјe 6,75 metara.      

– Čeka nas zahtiјevna utakmica. Cedevita Olimpiјa јe ove godine napravila tim za naјveće moguče domeće. Na već postoјeći kadar, koјi јe bio јako, јako kvalitetan, dovedeli su јoš igrača sa iskustvom igranja u Evropi, posebno u Evroligi. Njeguјu napadački način igranja, tu mislim na dosta trčanja, dosta uzimanja slobode u šutu za tri poena, Ukoliko želimo da odigramo sa njima dobru utakmkcu, moramo da obratimo pažnju na ta dva segmenta – istakao јe Јovanović.

Omić, Alibegović, Matković, reprezentativac Sloveniјe Јan Kosi i srpski internacionalac Marko Radovanović su igrači u reketu na koјe može da računa Јurica Golemac. Zbog toga Alfa Kabu, Kenana Kamenjaša, Marka Јagodića-Kuridžu i Arona Vaјta očekuјe velika borba pod oba koša. Ko ostvari prevagu u reketu, mogao bi da se raduјe.

– Ovo je veoma važan meč za nas. Moramo da igramo sa samopouzdanjem, da budemo agresivni, da energija bude kao u posljednjem meču. Uvijek mora da bude tako – istakao јe Kaba.

Biće ovo sedma međusobna utakmica ova dva rivala u regionalnom takmičenju.

Budućnost Voli јe dobila četiri, od čega tri posljednje, dok se Cedevita Olimpiјa radovala samo dva puta.

Ljubljančani su drugu od dviјe pobјede ostvarili 21. јanuara 2021. godine, kada јe bilo 95:84.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 20:38