Na pobjedu u Litvaniju / -FOTO: ABA LIGA
05/12/2023 u 11:32 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budućnost Voli sjutra gostuje Lijekabelisu

Meč desetog kola Evrokupa igra se od 18 časova u Panevežisu

Košarkaši Budućnost Volija u okviru 10. kola Evrokupa gostuju u srijedu u 18 časova u Panevežisu ekipi Lijetkabelisa. Litvanci su promijenili trenera i umjesto Letonca Robertsa Štelmahersa, vratio se Nenad Čanak koji je do ove sezone i bio glavni trener i glavni je kreator uspjeha ovog kluba. Čanak je preporodio ekipu, pa je tako vezao sedam pobjeda u svim takmičenjima.

-Čeka nas teško gostovanje u Litvaniji protiv neugodne ekipe Lijetkabelisa koji je promijenio trenera u odnosu na početak sezone. Pod Čankom imaju bolje rezultate, vezali su sedam pobjeda prije nedavna dva poraza i imaju kvalitet sa kojim smo imali problem i u našem prvom meču u "Morači". Nažalost nemamo puno vremena za pripremu meča, izgubićemo čitav dan u putu ali ćemo pokušati da se što bolje spremimo i dođemo do pobjede na neugodnom terenu, rekao je Andrija Slavković.

Za crnogorskog šampiona će debitovati poslednje pojačanje Jogi Ferel. Američki košarkaš je odradio trening sa timom, upoznao je nove saigrače i polako je spreman da se ubaci u sistem trenera Andreja Žakelja.

- Prvo što je najvažnije jeste da se nadovežemo na utakmicu sa Borcem gdje je bilo dobrih stvari i da probamo da intervali tih dobrih igri budu što duži tokom utakmica. Više manje radićemo i ovog puta više na sebi, na našoj igri a kada je u pitanju Lijetkabelis imamo svega jedan trening da pripremimo taktiku i pripremu, koliko je to moguće ali i da se uklopimo sa novim igračem, da ga uvedemo u naš sistem. Lijetkabelis je promijenio trenera, sada ih predvodi Čanak i igraju dosta bolje sa dosta šuteva za tri poena, tipična litvanska ekipa. Sigurno da je u litvaniji težak teren, očekuje nas težak meč, za nas vrlo bitan i učinićemo sve da dođemo do pobjede koja nam je jako potrebna, rekao je strateg Podgoričana Andrej Žakelj.

Do sada su se Budućnost Voli i Lijetkabelis sastajali tri puta - dva puta su slavili Podgoričani a jednom Litvanci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 11:06