Matijas Lesor (Partizan) / -FOTO: EVROLIGA
15/11/2022 u 21:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Evroliga nikad popularnija

Navijači u velikom broju pune hale širom Evrope

Nakon dviјe teške sezone prepune ograničenja i mjera zbog koronavirusa, navijači su konačno slobodni da uživaju u vrhunskom evropskom košarkaškom takmičenju.

U stvari, izgleda da ih je dvogodišnja pauza nametnuta problemima učinila "gladnijim" nego ikada ranije.

Brz pogled na posјećenost ovosezonskih utakmica Evrolige samo služi da dokaže ove tvrdnje.

Prema pisanju "Basketnewsa", do sada, sezona Evrolige 2022-23. godine ima najveći prosјečan broj posјetilaca u istoriji lige.

U ukupno 58 utakmica koje su odigrane u evropskom elitnom takmičenju prodato je ukupno 511.969 karata, što se u prosјeku diјeli na 8.827.

Taj broj je nešto veći od prethodnog rekorda (8.588) zabilježenog u poslednjoј priјe-COVID sezoni (2019-2020). Trenutno smo u sedmom kolu, što znači da ima još 27 kola za igranje u regularnoj sezoni Evrolige.

Ako se broj posјetilaca nastavi istim tempom, do kraja sezone oko 2,7 miliona navijača će sa tribina posmatrati bar jedan meč Evrolige. Ove sezone mnogi klubovi Evrolige su zabilježili nove rekorde.

Makabi iz Tel Aviv saopštio je još u avgustu da je rasprodao svih 10.000 sezonskih karata, koje obuhvataju sve domaće utakmice u Evroligi i izraelskoj ligi.

Navijači Valensije ne odustaju od svog tima u Evroligi. Klub je priјe dva mјeseca saopštio da je prodato 7.500 sezonskih karata.

Još jedan dobitnik vajld karte Evrolige, beogradski Partizan, ove sezone ima snažnu podršku pošto su prodali 11.500 sezonskih karata u "Štark areni", koјa prima 18.000 naviјača.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:44