Pljevljaci šampioni Školskih sportskih igara / -FOTO: CGŠSS
15/06/2023 u 14:47 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gimnazija “Tanasije Pejatović” na Evropskom prvenstvu u Skoplju

Pljevljaci jedini predstavnici Crne Gore, pošto se državni šampion u ženskoj konkurenciji Gimnazija "Slobodan Škerović" iz Podgorice nažalost nije mogla organizovati

Nakon Evropskog prvenstva u odbojci u Trebinju, na kojem je ženska ekipa Gimnazije "Slobodan Škerović" osvojila titulu šampiona Starog kontinenta, u Skoplju će se održati takođe prvo Evropsko prvenstvo u košarci, čiji je organizator Savez za školski sport Sjeverne Makedonije u saradnji sa Evropskom federacijom za školski sport.

I Crna Gora će imati predstavnika na prvenstvu u glavnom gradu Sjeverne Makedonije, i to državnog šampiona u muškoj konkurenciji - Gimnaziju "Tanasije Pejatović" iz Pljevalja, dok se prvak u ženskoj konkurenciji - Gimnazija "Slobodan Škerović" iz Podgorice nažalost nije mogla organizovati, pa će propustiti ovaj šampionat.

Boje Gimnazije "Tanasije Pejatović" u Skoplju će braniti: Lazar Pupović, Pavle Pupović, Pavle Cvijović, Luka Rubežić, Lazar Mojović, Matija Ćaćić, Branko Tabaš, Aleksa Nenadić, Filip Svrkota, Andrija Starčević, Janko Petrović i Miloš Milinković. Trener ekipe je profesor Danko Despotović, vođa delegacije profesor Branko Bošković, dugogodišnji koordinator za školski sport a u ekspediciji će biti i mladi i perspektivni košarkaški sudija Nikola Dragojević.

-Za razliku od priprema za odlazak naših ekipa na Evropski šampionat u odbojci u Trebinju, kada smo imali dosta problema i bili blizu odustajanja od puta, sada je situacija znatno povoljnija. Prije nekoliko dana smo iz kabineta predsjednika Vlade obaviješteni da ćemo dobiti pomoć za odlazak u Skoplje, tako da smo se brzo organizovali i spremili ekipu na put, rekao je predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza, profesor Budimir Vukićević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:06