Vukićević kod Šćekića i Jojića / -FOTO: MINISTARSTVO SPORTA
12/12/2023 u 07:55 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar najavio podršku školskom sportu

Dragoslav Šćekić tokom razgovora sa predsjednikom Crnogorskog školskog sportskog saveza Budimirom Vukićevićem istakao da je to oblast koja se mora unaprijediti

Vrhunskog sporta nema bez školskog sporta, kazao je ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić tokom razgovora sa predsjednikom Crnogorskog školskog sportskog saveza profesorom Budimirom Vukićevićem. Ministar je istakao da je to oblast koja se mora unaprijediti.

-Moramo započeti komunikaciju sa direktorima škola i profesorima fizičke kulture, kako bi tu priču podigli na veći nivo. U normativnom dijelu moramo dati konkretne predloge i ubrzati procedure i ući u izmjene i dopune Zakona o sportu pa i drugim zakonima koje se bave tom oblašću. Vrhunskog sporta nema bez školskog sporta, rekao je Šćekić.

On je podsjetio na neophodnost fizičke aktivnosti, naročito u tako ranoj dobi, po fizičko i mentalno zdravlje djece.

Vukićević kazao da je neophodna pomoć lokalnih samouprava, kao i da školski sport treba urediti podzakonskim aktima kojim bi se dala podrška školskim takmičenjima.

Direktor Direktorata za sport Zoran Jojić smatra da bi bilo pozitivno razmišljati o uvođenju "Dječijeg sporta" kao vanškolske aktivnosti, kao i nastavnika fizičkog vaspitanja u nastavu od prvog do petog razreda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:25