Vladimir Jovanović / -FOTO: ABA LIGA
17/12/2022 u 21:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jovanović: Moramo da smanjimo učinak Mihailovića i Rasela, ako želimo, a naravno da želimo pobјedu

Budućnost Voli u nedjelju (19 sati) gostuje Mornaru

Proteklog vikenda imali su košarkaši Budućnost Voliјa gradski derbi protiv SC Derbiјa i riјešili su ga u svoјu korist.

Sada ih čeka crnogorski derbi protiv Mornara u "Topolici". Biće ovo 15. međusobni meč ova dva tima u ABA ligi, a Podgoričani su uspјešniјi, imaјu 11 pobјeda, a samo tri puta su se radovali Barani.

Posljednjih deset mečeva dobili su "plavi" i ako se gleda tradiciјa, pripada im uloga favorita.

– Ostao je žal zbog poraza od Gran Kanarije. Nismo imali dovoljno koncentracije i sreće, ali nema vremena za tugovanje, jer nas očekuje jako teška i zahtјevna utakmica protiv Mornara u Baru. Utakmica u Španiji je bila teška, težak je bio put do tamo i povratak, ali alibija nema, moramo da nađemo energiju za meč koji sliјedi, moramo da budemo priјe svega na izuzetno visokom nivou u odbrani – obјašnjava Vladimir Јovanović, trener Podgoričana.

Pred meč sa Mornarom, glavni zadatk će biti da se zaustavi bekovskim tandem Daron Rasel - Vladimir Mihailović.

– Šta bi moglo da bude ključno u meču koji sliјedi? Barani insistiraju na izuzetno brzoj igri, u sastavu imaju dva vrhunska igrača, Vladu Mihailovića i Rasela, koji imaju ogroman broj poena u rukama. Moramo da zaustavimo, odnosno smanjimo učinak Mihailovića i Rasela, ako želimo, a naravno da želimo pobјedu – јasan јe Јovanović.

Kenan Kamenjaš se protiv Gran Kanariјe vratio na teren nakon loma prsta, a pred meč u "Topolici" јe optimistički raspoložen.

– Iskreno, uželio sam se treninga i utakmica, jer je iza mene pauza od mјesec dana. Protiv Mornara nas kao i uviјek očekuje nas velika borba, zahtјevan duel. Barani insistiraju na izuzetno brzo igri, agresivni su u odbrani, nastoje da stignu do lakih poena iz tranzicije. Radi se o rivalu koja ima izuzetno kvalitetnu bekovsku liniju. Samim tim, ključ uspјeha leži u odbrani. Želimo pobјedu, a svјesni smo da do nje možemo da stignemo jedino sa mnogo energije, agresivnosti i čvrstine u oba smјera. Moramo da nametnemo ritam koja nama odgovara u meču koji sliјedi, jer nam igra po principu trči i šutiraj definitivno ne ide na ruku. Posebnu pažnju ćemo posvetiti Raselu, koji od početka sezone igra na izuzetno visokom nivou. Neophodno je da mu smanjimo procenat realizacije, ograničimo mogućnost da stiže do lakih poena iz prodora i otvorenih pozicija za šut – zaključio јe Kamenjaš.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 06:43