Petar Mijović / -FOTO: ABA LIGA
24/10/2023 u 13:04 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mijović uoči gostovanja Klužu: Ključ uspjeha je perfektna odbrana

Košarkaši Budućnost Volija sjutra od 18 sati igraju u Rumuniji meč 4. kola Evrokupa

Košarkaši Budućnost Volija će, nakon tri uzastopne utakmice pred svojim navijačima, sjutra gostovati u Evrokupu. „Plavi“ putuju u Rumuniju na megdan Klužu, koji je prema riječima trenera Petra Mijovića respektabilna ekipa i da njegovi momci moraju da budu na visini zadatka ukoliko žele da trijumfuju.

-Sigurno da je važnost utakmice veoma velika jer se radi o protivniku koji je sastavio jedan respektabilan tim od velikog broja igrača koji su nastupali u Evrokupu u prethodnim sezonama, neki i u Evroligi. Moramo u mnogim stvarima da budemo bolji nego u prethodnom nivou, iako se to po rezultatima ne vidi - kazao je Mijović.

Po njegovim riječima, ključ uspjeha u Klužu, Mijović vidi u odbrani njegove ekipe, kako bi se zaustavio dobar napad Rumuna.

-Protiv ekipe kao što je Kluž mi moramo biti perfektni u tranzicionoj odbrani i zagrađivanju reketa, da pokušamo da njihove glavne napadačke poluge - Brajs Džonsa, Di Džej Silija, Džerel Edija svedemo na minimum ukoliko želimo da slavimo. U svakom slučaju, ispred nas je ozbiljan izazov, utakmica u kojoj možemo mnogo da dobijemo u ovakvom formatu takmičenja. Pobjeda na strani je izuzetno važna, a ako uspijete to da uradite protiv ekipe koja pretenduje na sam vrh onda je to duplo važna pobjeda. Očekujem da budemo dobri, tvrdi u defanzivi, čvršći nego protiv Cibone kući, da uz napadački talenat koji posjedujemo to sve bude prevaga - dodao je Mijović.

Utakmica u „BT areni“ u Klužu igra se sjutra od 18 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:36