Sa meča Partizan - Crvena zvezda / -FOTO: ABA LIGA/ZORAN PETROVIC
10/01/2024 u 14:18 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Motejunas: Nemoguće je sve usrećiti

Generalni direktor Evrolige demantovao mogućnost da Partizan i Zvezda dobiju višegodišnje licence

Generalni direktor Evrolige Paulius Motejunas demantovao je danas mogućnost da u skoroj budućnosti Partizan i Crvena zvezda dobiju višegodišnje licence. On je u intervjuu za portal „BasketNews“, izmedju ostalog govorio o šansama Partizana i Crvene zvezde da obezbijede dugoročno mjesto u Evroligi.

–Moramo da se fokusiramo na dva različita aspekta. Jedan su trenutni klubovi koji igraju, njihovi navijači i takmičenje u koje se pridružuju, ali drugi dio je da moramo da imamo održive klubove. Moramo svi zajedno da dođemo do mjesta, gdje ulazimo i razvijamo tržište. Ovo je najteži dio kada si generalni direktor Evrolige. Nemoguće je sve usrećiti. Nemoguće je doživjeti sva najbolja mjesta gdje se igra košarka. A Beograd je jedno od najboljih mjesta, očigledno. Ali, moramo da imamo brojke iza sebe. I pogledajte sve ostale klubove i tržišta koja rastu - rekao je Motejunas i osvrnuo se na ključne stvari za dobijanje licence.

-Teško je reći šta ispunjava sve okvire zbog kojih stignete tamo. Ali prvo, na čemu radimo? Koja je vizija? Do kojeg mjesta stižemo? Mora da bude održivo, dugoročno, nešto što razvija tržište i cijelu ligu, a ne samo jedan region.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:31