Željko Obradović / -FOTO: KK PARTIZAN
06/03/2024 u 15:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obradović: Sjutra ćemo odlučiti ko putuje u Milano

Ognjen Jaramaz nije sposoban da trenira sa ekipom, dok Džejms Naneli osjeća probleme zbog povrede u finalu Kupa

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da crno-beli moraju da odigraju na najvišem mogućem nivou protiv Olimpije u Milanu ako žele da ostvare pozitivan rezultat u 28. kolu Evrolige.

Utakmica između Olimpije i Partizana biće odigrana u petak od 20.30 časova u Milanu, a još uvijek nije poznato da li će svi košarkaši crno-belih biti na raspolaganju Željku Obradoviću.

- Pripremamo se za meč u Milanu. Imamo problem, pošto Ognjen Jaramaz nije sposoban da trenira sa ekipom, dok Džejms Naneli osjeća probleme zbog povrede u finalu Kupa, ali pokušava da radi. Odluka o timu koji će putovati će biti donijeta sjutra pred trening u Areni - rekao je Obradović na konferenciji za medije u Beogradu.

Trener Partizana je istakao da su u Olimpiji svi osim Kajla Hajnsa sposobni da šutiraju za tri poena.

- Milano je ekipa koja je podigla broj šuteva za tri poena u posljednjih pet utakmica. Karakteristika je da imaju visoke igrače koji šutiraju veliki broj trojki. Svi osim Kajla Hajnsa su sposobni da šutiraju za tri. Potrebno je prisetiti prošle utakmice kod nas, gde su bili dominantni tokom jednog dela meča. Uspeli smo da okrenemo i na kraju pobijedimo bez prevelike neizvjesnosti. To je velika opomena za nas, da moramo da odigramo na najvišem mogućem nivou kako bi imali pozitivan rezultat" - naglasio je trener Partizana.

Obradović je istakao da ekipa radi na detaljima uoči meča u Milanu.

Znamo da je svaka utakmica važna. Razimišljamo o Milanu, očigledno je tim razigran u napadu. U odbrani imamo probleme, ali radili smo na svemu. I kada postižete lake poene, ima prostora za napredak. Moramo da obratimo posebnu pažnju na detalje u odbrani - zaključio je Obradović.

Partizan se nalazi na 11. mjestu na tabeli Evrolige sa 13 pobjeda i 14 poraza, dok je Olimpija na 13. poziciji sa skorom 11-16.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:09