Mihailo Pavićević / -FOTO: ABA LIGA
19/01/2024 u 15:36 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pavićević: Pobjeda nad Zadrom nam je dala vjetar u leđa

Mornar u subotu veče (19 sati) dočekuje SC Derbi

Mornar je proteklog vikenda prekinuo crni niz od deset vezanih poraza u ABA ligi.

Savladao je Zadar i produžio nadu u opstanak u regionalnoj ligi.

Pred Baranima je novi meč koji moraju da dobiju.

Dočekuju SC Derbi, koji je upao u rezultatsku krizu.

U Mornaru cijene "studente", ali vjeruju u trijumf.

Prije osvrta na sami meč, strateg Barana Mihailo Pavićević je pričao o tužnoj vijesti koja je stigla iz Amerike, o smrti Dejana Milojevića.

"Zaista je teško naći riječi u ovom trenutku. Jedan takav sportista, jedan divan čovjek, koji gdje god da se pojavi plijenio je osmjehom, pozitivnom energijom, dobrotom, da nas napusti tako mlad. U cijelome našem gradu, Baru, Dejan Milojević je glavna tema i jako je teško u ovom momentu naći adekvatne riječi. Ja bih samo želio da u svoje ime, ime moga brata, Đoka i ispred svih u klubu izjavim najdublje saučešće njegovoj porodici"; istakao je Pavićević.

Povodom same utakmice trener Mornara je izjavio:

"Pobjeda protiv Zadra nam je dala vjetar u leđa. Bila nam je jako potrebna. Vidjelo se da smo u usponu forme, ali to nije bilo nagrađeno rezultatski, nažalost. Ta utakmica je za nama. Ekipa Derbija igra sa ogromnom energijom. Ima sjajnu kombinaciju mladih i iskusnih igrača. Svojim partijama su pokazali da su na poziciji koja im pripada i odakle napadaju učešće u plej ofu. Biće nam jako teška utakmica. Moramo biti 40 minuta maksimalno fokusirani. Probaćemo da se radujemo, još jednom, u našoj "Topolici", a za to će nam biti potrebna i podrška navijača koji su nam prošli put zaista u krucijalnim momentima dali potrebnu energiju", jasan je Pavićević.

Iskusni krilni centar Aleksandar Bursać vjeruje u svoj tim.

"Zadnje tri nedjelje smo u vidnom usponu forme. Imali smo taj nesrećni poraz od Budućnosti, ali treniramo jako i nadamo se da ćemo i u ovom meču to pokazati protiv zahtjevne ekipe SC Derbija. Pozvao bih i navijače. Prošli put su nam bili šesti igrač i zaista nam pomogli da prelomimo utakmicu protiv Zadra", zaključio je Bursać. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:53