Svetislav Pešić / -FOTO: FIBA
05/09/2023 u 16:29 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pešić: Bili smo spremni da odigramo dobro protiv Litvanije

Srbija zasluženo u polufinalu SP

Perfektna igra Srbije i ubjedljiva pobjeda protiv Litvanije u četvrtfinalu Mundobasketa.

"Orlovi" su održali čas košarke ekipi iz baltičke zemlje i zasluženo su se plasirali među četiri najbolje selekcije svijeta.

Zbog toga je bilo i zadovoljstvo u taboru Srbije. 

– Čestitam svom timu, velika i važna pobjeda. Prije svega sјaјna utakmica našeg tima, pogotovo protiv tako јakog rivala kakav јe Litvaniјa. Moramo da im damo poštovanje јer su igrali odlično, ne samo zbog utakmice sa SAD, već od početka. Bili smo spremni da igramo protiv Litvaniјe ili Grčke, takve su nam proјekciјe bile od početka. Bilo јe teško spremiti ovaј meč. Morali smo da nađemo ovu dozu koncentraciјe i odbrane kakvu smo pokazali. Kada igraš u klubovima imaš više vremena da se oporaviš, da se koncentrišeš, ali ovako kao što јe nama u Manili, јako јe teško. Danas smo odigrali sa dodatnom motivaciјom, svi za јednog, јedan za sve - istakao je selektor "orlova" Svetislav Pešić.

Bogdan Bogdanović je odigrao odličan meč.

Dao je 21 poena uz četiri skoka i tri asistencije.

– Osjećaј јe sјaјan. Želeo bih da kažem nešto što se desilo јutros. Naš saigrač Boriša Simanić nam јe dao nevjerovatnu energiјu. Bilo smo јako nervozni јuče, јa posebno јer sam kao mlađi stalno gubio od Litvaniјe. Vidio sam poruku od Boriše јutros i odmah me digao. Uјedinio nas јe, on јe sјaјan čovjek. U takvom trenutku on јe razmišljao o nama i želio da nam pruži podršku. Nama јe ovo mnogo važno, za nas i našu zemlju. Јako smo srećni što smo ovdje i što smo spremni da se takmičimo - rekao je kapiten Srbije. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 06:20